Η μελαγχολία μετά το πέρας των διακοπών δεν σε βοηθά να επιστρέψεις στο πρόγραμμά σου; Δες πώς θα την καταπολεμήσεις.


Το συναίσθημα μελαγχολίας και στενοχώριας που βιώνουμε με το που θα μπούμε στο πλοίο της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να είναι κάτι που πολλοί παίρνουν στην πλάκα, είναι στην πραγματικότητα όμως ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να κλονίσει την ψυχική σου υγεία και να επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητά σου, σε μια περίοδο της χρονιάς που σίγουρα πρέπει να φορτσάρεις στη σχολή ή τη δουλειά. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να το καταπολεμήσεις, επιστρέφοντας στα καθήκοντά σου με την καλύτερη ψυχολογία και έτοιμος/-η για τα όμορφα που πάντα φέρνει το φθινόπωρο.

Δώσε χρόνο προσαρμογής στον εαυτό σου

Με την επιστροφή σου στην πόλη, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να προσαρμοστεί και πάλι στην καθημερινότητα. Βάλε διορία τουλάχιστον μία εβδομάδα και μην πιεστείς να δώσεις το 100% στη σχολή ή δουλειά. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν, βόλτες στην πόλη, δες επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς και φρόντισε το σώμα και το πνεύμα σου για να είναι η μετάβαση πιο εύκολη.

Επικεντρώσου σε έναν νέο στόχο

Προσπάθησε να επικεντρωθείς σε έναν νέο στόχο με την επιστροφή σου, ώστε να ξεχαστείς από τα blues της. Όποιος κι αν είναι αυτός, προσπάθησε να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να αποσυμπιεστείς από τα αρνητικά συναισθήματα και προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι όμορφες στιγμές δεν βρίσκονται μόνο στις διακοπές μας, αλλά σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

Κάνε ένα πρόγραμμα με τις δραστηριότητες που θέλεις να ξεκινήσεις αυτή τη σεζόν

Yoga, μαθήματα κεραμικής, ένα μεταπτυχιακό ή μια πολεμική τέχνη; Βάλε στη ζωή σου πράγματα που σε ευχαριστούν, ώστε να αισθάνεσαι πως έχεις όρεξη για νέες περιπέτειες, ακόμα κι αν οι διακοπές σου τελείωσαν.

Σκέψου τις όμορφες στιγμές των διακοπών και ετοίμασε τις επόμενες

Αφού χαρίσεις αυτή τη μεταβατική περίοδο στον εαυτό σου, μπορείς να ανατρέξεις στις όμορφες στιγμές των διακοπών σου, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα την επόμενη απόδρασή σου. Αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο σου στο να ετοιμάσεις το επόμενο ταξίδι σου και θα δεις πόσο θα φτιάξει η διάθεσή σου ξανά.