Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου και να προοδεύεις συνεχώς


Έχεις πέσει στην παγίδα του να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα φέρεις εις πέρας κάποια πράγματα και τελικά δεν το πραγματοποιείς ποτέ; Τότε συνέχισε να διαβάζεις ώστε να μάθεις ποια είναι τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου, για την προσωπική σου ευημερία και πρόοδο.

Αναγνώρισε πόσο σημαντικός/-ή είσαι

Το πρώτο βήμα για να υλοποιήσεις όσα εσύ επιθυμείς για τον εαυτό σου είναι να αναγνωρίσεις το πόσο σημαντικός είναι αυτός. Σταμάτα λοιπόν να βάζεις σε δεύτερη μοίρα όλα όσα θα σε κάνουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όπως και τι να δίνεις προτεραιότητα στο να ευχαριστείς τους άλλους και πάρε πρωτοβουλίες που αφορούν κυρίως εσένα και τη δική σου ευημερία.

Κράτα τον λόγο σου ακόμη και στα πιο μικρά

Ακόμη κι όταν αυτό που έχεις υποσχεθεί να κάνεις είναι κάτι μικρό, όπως ας πούμε το να μην φας κάτι ανθυγιεινό στη δουλειά όσο τρέχεις, φρόντισε να κρατάς τον λόγο σου ευλαβικά, ώστε να μην απογοητεύεσαι. Σταδιακά θα δεις ότι θα μπορείς να το κάνεις ακόμη και για μεγαλύτερες δεσμεύσεις και αποστολές. Ένα χρήσιμο τιπ είναι να μοιράζεσαι τις προθέσεις σου και με τους φίλους και τις φίλες σου, ώστε να να πιεστείς λίγο και από τους άλλους όταν θα σκέφτεσαι να τα παρατήσεις.

Μην ξεχνάς ότι κάθε επίτευξη οδηγεί στην επόμενη

Κάθε φορά που θα τηρείς το λόγο σου θα ανακαλύπτεις πως κάθε πρόκληση γίνεται λιγότερο δύσκολη και ότι στην πραγματικότητα μπορείς να καταφέρεις σχεδόν ό,τι βάλεις στο μυαλό σου. Η θέληση και η προσπάθεια τις περισσότερες φορές αποδίδουν και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς.