10 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν είχες μια άσχημη μέρα

Άλλαξε το mood σου μέσα από 10 απλά βήματα, ακόμη κι όταν νιώθεις πως τίποτα δεν πάει όπως θα ήθελες

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΥπάρχουν μέρες που όλα πηγαίνουν στραβά και νιώθεις να πνίγεσαι σε μια θάλασσα από πράγματα που δεν πάνε ούτε στο ελάχιστο όπως θα τα ήθελες. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις τη διάθεσή σου και να ανέβεις ψυχολογικά, κάνοντας 10 απλά βήματα, συνδυαστικά ή μεμονωμένα, παίρνοντας ένα πολύτιμο mood boost που θα σε βγάλει από τον κύκλο της απόγνωσης. Να ποια είναι αυτά.

Αγόρασε λουλούδια για τον χώρο σου

Δεν χρειάζεται να είναι μια ακριβή ανθοδέσμη. Ακόμη κι ένα οικονομικό γλαστράκι θα κάνει τη διαφορά.

Δημιούργησε την προσωπική ιεροτελεστία σου


Με το που γυρίσεις στο σπίτι κάνε πράγματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση σαν μια προσωπική ιεροτελεστία, ανάβοντας ένα αρωματικό κερί, κάνοντας μπάνιο με έλαια, βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά και διαβάζοντας στον καναπέ το βιβλίο σου. Μην ασχοληθείς με τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό σου.

Δοκίμασε τον διαλογισμό

Μέσα από σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο ή μια εφαρμογή στο κινητό σου, δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό, που θα σε βοηθήσει να καθαρίσει το κεφάλι σου από τις άσχημες σκέψεις και συναισθήματα.

Δες κάτι ευχάριστο


Από ένα βίντεο στο ΥοuTube, μέχρι ένα ξεκαρδιστικό sitcom, δες κάτι ευχάριστο που θα σε κάνει να ξεχαστείς.

Κάνε γυμναστική

Οι ενδορφίνες που θα σου χαρίσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα με ποιο θετικό τρόπο.

Κοιμήσου

Πολλές φορές η κακή διάθεση έρχεται μόνο και μόνο επειδή δεν κοιμόμαστε επαρκώς.

Διάβασε κάτι που θα σε εμπνεύσει

Όπως τη βιογραφία ενός ανθρώπου που αποτελεί για εσένα παράδειγμα στον τομέα του. Και ίσως λάβεις εκείνη την ώθηση που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή.

Βγες στη φύση

Η επαφή με τη φύση δρα σαν αγχολυτικό και μπορεί να κάνει θαύματα σε στιγμές που νιώθουμε ότι όλα πάνε στραβά. Μην το ξεχνάς ποτέ. Εναλλακτικά, γέμισε το μπαλκόνι σου με φυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Παίξε με το κατοικίδιό σου

Μην ξεχνάς ότι ο τετράποδος φίλος σου είναι πάντα εκεί και διαθέσιμος για να ξεχαστείς λιγάκι από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητάς σου. Παίξε λοιπόν μαζί σου και πάρτον αγκαλιές που θα σε κάνουν να νιώσεις την απαραίτητη ανακούφιση και ζεστασιά.

Βγες με μια φίλη ή έναν φίλο

Μια έξοδος με μια φίλη ή έναν φίλο, ακόμη κι ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε στιγμές που νιώθεις ότι όλα πάνε λάθος. Μερικές φορές, άλλωστε, χρειαζόμαστε απλά κάποιον να μας ακούσει.