Πώς να απαλλαγείς από τον αρνητισμό που στέκεται εμπόδιο στο να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να κάνεις όσα σε γεμίζουν


Τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένστικτα συνδεδεμένα με τη βιολογία, τα οποία υπάρχουν για να μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε. Στη σύγχρονη ζωή, παρόλο που δε βρισκόμαστε συχνά σε καταστάσεις ουσιαστικού κινδύνου για τη ζωή μας, επιτρέπουμε στα αρνητικά συναισθήματα να περιορίζουν τη σκέψη μας, να δυσκολεύουν την επικοινωνία μας, ακόμα και να γίνονται επιβλαβή για την υγεία μας. Πώς θα απαλλαγείς από αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις!

Κάνε ένα μικρό βήμα πίσω

Στην προσπάθειά σου να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις, κάνε ένα μικρό βήμα προς τα πίσω, που θα σε βοηθήσεις να επεξεργαστείς τους λόγους που τις προκαλούν. Όταν μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το μυαλό σου, θα είσαι και σε θέση να τερματίσεις αυτές τις σκέψεις και να δεις καθαρά.

Απόβαλε τον φόβο της αποτυχίας

Προσπάθησε να πάψεις να σκέφτεσαι πιθανά εμπόδια και αποτυχίες και για κάθε αρνητική σκέψη δημιούργησε μία θετική που θα εστιάζει στις ικανότητές, τα ταλέντα σου και άλλα από τα προτερήματά σου. Στη συνέχεια γίνε ενεργητική προς αυτήν την κατεύθυνση και κάνε κάθε μέρα μικρές προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου σου.

Μην το σκέφτεσαι και τόσο!

Η συνεχής σου εμμονή με το να σκέφτεσαι πιθανά σενάρια για κάθε τι δημιουργεί άγχος ή ανησυχία που διαρκεί για ημέρες, γεμίζοντας τελικά αρνητικές σκέψεις που σε ζορίζουν. Όταν βρεθείς ξανά σε αυτό τον κύκλο ανησυχίας, εστίασε τη σκέψη σου σε ρεαλιστικές και θετικές ιδέες και αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, σε αναζωογονούν ή προκαλούν θετικά το μυαλό σου.

Είναι φυσικό να μην είσαι πάντα σε θέση να δίνεις τη λύση στο θέμα που αντιμετωπίζεις και να χρειάζεσαι δίπλα σου έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο ειδικό που θα σε βοηθήσει. Αν λοιπόν δεις ότι οι άσχημες σκέψεις εμμένουν και δεν υποχωρούν, σκέψου το ενδεχόμενο του να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία.