5 μυστικά για να ξυπνάς με καλύτερη διάθεση, ακόμη κι αν είσαι παιδί της νύχτας!


Το πρωινό ξύπνημα είναι μια δύσκολη πίστα αν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι αργά ή να βγαίνεις τις καθημερινές, είναι όμως και μονόδρομος αν έχεις μπόλικο διάβασμα ή έχεις αισίως μπει στην αγορά εργασίας. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις πέντε μυστικά που θα κάνουν το πρωινό ξύπνημα πιο ευχάριστο, κάνοντας τη μέρα σου να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Βάλε μουσική

Φτιάξε τη δική σου πρωινή λίστα με τα κομμάτια που σου φτιάχνουν το κέφι. Από κλασική μέχρι acoustic ή και τα rap και indie hits του σήμερα, η μουσική θα σε ξυπνήσει και θα σε χαλαρώσει πριν ξεκινήσεις μία απαιτητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις.

Ξύπνα σταδιακά

Μην πετάγεσαι από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι σου, αλλά δώσε στο σώμα σου τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει αυτό σταδιακά. Κάνε μερικές διατάσεις, διάβασε λίγες σελίδες από το βιβλίο σου ή μερικές ειδήσεις και μετά σήκω για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό

Το παγωμένο νερό βοηθά στο να δείχνει το δέρμα σου πιο φρέσκο και καθαρό και μειώνει το πρήξιμο, που σίγουρα θα είναι εκεί αν έχεις κοιμηθεί μόλις 4 ώρες. Ο καλύτερος τρόπος για να δεχτείς τα οφέλη του κρύου νερού είναι να ξεκινήσεις με χλιαρό και να συνεχίσεις με πιο παγωμένο, που θα σε τονώσει χωρίς αμφιβολία.

Φτιάξε ένα θρεπτικό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να τα βγάλεις πέρα. Κάνε την προετοιμασία από το προηγούμενη βράδυ ώστε να απολαμβάνεις κάθε μέρα ένα ολοκληρωμένο πρωινό με τις αγαπημένες σου γεύσεις και με υγιεινά συστατικά, όπως τα φρέσκα φρούτα, η βρώμη και τα βραστά αυγά.

Οργανώσου

Οργάνωσε από την προηγούμενη ημέρα τα ρούχα που θα φορέσεις το πρωί, το μεσημεριανό που θα πάρεις μαζί στη σχολή ή στο γραφείο και κάνε μία λίστα με τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Ο σωστός προγραμματισμός μειώνει το άγχος και σου εξασφαλίζει μία πιο παραγωγική ημέρα, ξυπνώντας πραγματικά ξεκούραστος και έτοιμος να αδράξεις τη μέρα.