Πέντε συμβουλές για να χτίσεις νέες σχέσεις στο πανεπιστήμιο, κερδίζοντας τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των συμφοιτητών σου


Το πρώτο έτος τελειώνει και εσύ ακόμη βασανίζεσαι στο να χτίσεις ουσιαστικές φιλίες στο πανεπιστήμιο με τους συμφοιτητές σου; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες είναι οι πέντε συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προσπάθησε να γνωρίσεις καλύτερα τον συνομιλητή σου

Προσπάθησε να μάθεις τον μάθεις καλύτερα ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου στη σχολή, χωρίς να τους κρίνεις. Κάνε ερωτήσεις που να δείχνουν ενδιαφέρουν, άκου με προσοχή και προσπάθησε ς να καταλάβεις τις ανάγκες, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Γίνε καλύτερος/-η ακροατής/-τρια

Μην σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις, αλλά άκου αυτά που λέει ο συνομιλητής σου. Δείξε περιέργεια και ενδιαφέρον και ζήτησε να μάθεις περισσότερα. Αυτό θα χαλαρώσει το συνομιλητή σου και - πού ξέρεις μπορεί αυτά που θα ακούσεις να είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα!

Κάνε την καλύτερη ερώτηση

Όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στη ζωή μας και μας αρέσει να μιλάμε γι’ αυτές. Οπότε τώρα έχεις την καλύτερη ερώτηση για να ξεκινήσει μια νέα γνωριμία. «Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στα πλαίσια της σχολής;». Αυτού του είδους οι ερωτήσεις είναι απίστευτα ισχυρές και μπορεί να κάνουν το συνομιλητή σου να ανοιχτεί πολύ εύκολα και να υπάρξει συναισθηματική σύνδεση ανάμεσά σας.

Κάνε τον διπλανό σου να νιώσει άνετα μαζί σου

Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ετοιμάζεσαι να φύγεις, χαλαρώνουν, και είναι πιο εύκολο να τους προσεγγίσεις φιλικά απ’ ότι αν καθίσεις δίπλα τους, υπονοώντας ότι θα μείνεις για πολλή ώρα μαζί τους. Γι’ αυτό σε πρώτη φάση, όταν θέλεις να προσεγγίσεις κάποιον πες απλά ότι έχεις μόνο λίγο χρόνο για κουβέντα, μέχρι σιγά σιγά να έχετε την οικειότητα για περισσότερο χρόνο μαζί.

Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος για να χτίσεις καλές σχέσεις

Αυτά που λες θα πρέπει να είναι θετικά, χωρίς εγωισμό και επίκριση και η γλώσσα του σώματος θα πρέπει να ταιριάζει, με εσένα να χαμογελάς, να κρατάς το σαγόνι χαμηλά και να έχεις στριμμένο τον κορμό σου προς τον συνομιλητή σου.