Τι πρέπει να κάνεις για να μην χαλάσει η φιλία σας έπειτα από μια απερίσκεπτη(;) κίνηση


Από εκεί που ήσασταν κοντινοί και αγαπημένοι φίλοι, βρεθήκατε ξαφνικά να περνάτε μια νύχτα πάθους μαζί, χωρίς κανένας από τους δύο να έχει προβλέψει όλα όσα θα γίνονταν μεταξύ σας. Επειδή όμως η φιλία σας είναι πολύτιμη για σένα, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα τη σώσεις μετά από όλα όσα συνέβησαν.

Δώσε χρόνο

Δώσε χρόνο και στους δύο σας ώστε να επεξεργαστείτε το ότι κάνατε μαζί σεξ και να καταλάβετε πώς ακριβώς αυτό συνέβη. Μην προσπαθήσεις να του/της μιλήσεις άμεσα, αλλά κατάλαβε τις ανάγκες και των δυο σας και προσπάθησε να μη βιαστείς, προχωρώντας σε πρώιμες κουβέντες που δεν έχουν νόημα.

Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου

Τι είναι αυτό που οδήγησε στο να κάνεις σεξ με έναν φίλο ή μια φίλη σου; Είναι μήπως μια περίοδος μοναξιάς για σένα και είχες ανάγκη από συντροφιά; Υπήρχε πάντα σεξουαλική ένταση μεταξύ σας που περίμενε να εκτονωθεί κάποια στιγμή; Ή μήπως έχει ένας ή και οι δύο από εσάς συναισθήματα; Αναζήτησε την απάντηση πριν να προσπαθήσεις να έρθετε ξανά σε επαφή.

Μην αφήσεις να ξανασυμβεί πριν να βρίσκεστε και οι δύο στην ίδια σελίδα

Η μια φορά μπορεί εύκολα να φέρει και τη δεύτερη, γι΄αυτό βεβαιώσου ότι κάνετε και οι δύο αρκετή δουλειά μέσα σας για να καταλήξετε στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μεταξύ σας. Ακόμη κι αν αποφασίσετε να γίνετε friends with benefits, πρέπει να γνωρίζετε με απόλυτη σιγουριά ότι και οι δύο το θέλετε εξίσου.

Έχε ρεαλιστικές προσδοκίες

Αν πράγματι συνεχίσετε να κάνετε σεξ μαζί, έχε ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το πώς θα πρέπει να διαχειρίζεστε τη σχέση σας, ώστε να μην προκύπτουν παρεξηγήσεις και να μην πληγωθεί κανείς. Όταν μια φιλική σχέση περνά σε αυτό το στάδιο αλλάζει για πάντα. Είναι στο χέρι σας αυτή η αλλαγή να είναι για καλό.

Αν ένας από τους δύο έχει συναισθήματα για τον άλλον, δεν μπορείτε να παραμείνετε φίλοι

Αν προκύψει στην πορεία ότι ένας από τους δυο σας έχει αναπτύξει συναισθήματα για τον άλλον, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση, τότε τα πράγματα είναι με βεβαιότητα δύσκολα για τη σχέση σας. Σε αυτήν την περίπτωση αυτή η φιλία έχει φτάσει στο όριό της εφόσον είναι βάσανο για τον ένα από τους δύο και πρέπει να τερματιστεί. Στο μέλλον όμως, όταν τα πράγματα κατασταλάξουν και ξεχαστεί ό, τι συνέβη, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε ξανά.

Ίσως είναι η αρχή για κάτι νέο

Τέλος, αν αυτή η νύχτα που περάσατε μαζί είναι η ένδειξη ότι και οι δυο σας μάλλον δεν βλέπατε ποτέ ακριβώς φιλικά ο ένας τον άλλον, τότε ίσως και να είναι η αρχή για κάτι νέο και συναρπαστικό.