Τα φαινόμενα απατούν ακόμη κι όταν είσαι σίγουρος/-η πως έχεις ερωτευθεί!


Μερικές φορές, το μυαλό μας πραγματικά κολλά, πιστεύοντας ότι έχουμε μια πραγματική σύνδεση με έναν άνθρωπο και ότι ο έρωτας έχει χτυπήσει την πόρτα μας. Κι όμως, δεν είναι λίγες οι στιγμές που η σκέψη αυτή δεν ανταποκρίνεται ούτε λίγο στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να επενδύουμε χρόνο και συναισθήματα σε ανθρώπους με τους οποίους δεν θα είμαστε ποτέ βαθιά συνδεδεμένοι. Να ποια είναι τα πιο εμφανή σημάδια για να διαπιστώσουμε αν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το βασικό μέρος της σχέσης σας περιστρέφεται γύρω από το σεξ

Ναι, το σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση, όταν όμως τείνει να γίνεται και το μοναδικό της απτό στοιχείο, τότε ίσως η σχέση σας να είναι εξόχως επιφανειακή και με σύντομη ημερομηνία λήξης. Αν επενδύετε κυρίως σε αυτό, χωρίς να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί ώστε να γνωριστείτε καλύτερα και να δέσετε, τότε τα νέα ίσως να μην είναι πολύ καλά.

Δεν μιλάτε ποτέ για το μέλλον

Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε την κοινή πορεία της ζωής σας, όταν όμως δυσκολεύεστε ακόμη και να κανονίσετε τις κοινές σας διακοπές σε ένα μήνα από τώρα, ίσως να μην έχεις βρει και το πραγματικό σου ταίρι.

Υπάρχουν πράγματα για σένα που δεν νιώθεις άνετα να τα εκφράσεις

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι πραγματικά κοντά και δεμένος/-η με τον/την σύντροφό του όταν αδυνατεί να εκφράσει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Αν λοιπόν νιώθεις έτσι, τότε ίσως η σχέση σας να μην είναι και τόσο δυνατή.

Κάποιες φορές νιώθεις σαν να μην τον/την γνωρίζεις καλά

Το να γνωρίσουμε σε βάθος έναν άνθρωπο είναι σίγουρα μια διαδικασία διαρκής που δεν σταματά ποτέ στην πραγματικότητα. Ωστόσο αν ποτέ δεν νιώθεις ότι τον/την γνωρίζεις καλά (έστω σε ένα καλό επίπεδο), τότε ίσως η σχέση σας να μην είναι αυτή που θα σε σημαδεύσει στη ζωή σου.

Το να είσαι μαζί του/της είναι καλύτερο από το να είσαι single

Δεν υπάρχει χειρότερη δικαιολογία για το να είναι κανείς με κάποιον, από το να ισχυρίζεται ότι το προτιμά από το να είναι single. Αν λοιπόν είσαι με αυτούς τους όρους σε αυτή τη σχέση, τότε δεν υπάρχει καμία πραγματική σύνδεση και νοιάξιμο, πέρα από το ότι απλώς ικανοποιούνται μερικές από τις ανάγκες σου.