Συμβουλές για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να εμπιστευτείς πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου


Το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση που θα κρατήσει δεν είναι μόνο η αγάπη, αλλά και η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Και ό,τι και αν έχεις προσπαθήσει στο παρελθόν δεν είναι αρκετό για εσένα ώστε να εμπιστευτείς πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Ξέρεις όμως ότι μόνο έτσι θα μπορέσεις πραγματικά να αφεθείς στον έρωτα και να πάρεις το καλύτερο από τη σχέση στην οποία βρίσκεσαι. Διάβασε λοιπόν τις συμβουλές μας για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να εμπιστευτείς πραγματικά τον/την σύντροφό σου.

Αναγνώρισε ότι έχεις πληγωθεί στο παρελθόν

Η αδυναμία σου να εμπιστευτείς τον άτομο που έχεις στο πλάι σου δεν έχει να κάνει στην πραγματικότητα με κακά δείγματα χαρακτήρα που αυτό έχει δείξει, αλλά με το ότι στο παρελθόν ένας άνθρωπος στη ζωή σου σε πλήγωσε βαθιά. Αναγνώρισε το τραύμα που φέρεις, επεξεργάσου τα συναισθήματά σου και προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Σίγουρα θα υπάρξουν κακές στιγμές και στο μέλλον, όταν όμως προκαταβάλεις τον εαυτό σου δεν ζεις ούτε καν το παρόν.

Αναγνώρισε τον φόβο σου

Ακόμη κι αν δεν έχει να κάνει με εμπειρίες του παρελθόντος σου, μόνο η ιδέα ότι θα σε πληγώσει ο/η σύντροφός σου σε κάνει να παραλύεις. Η αναγνώριση του ότι φοβάσαι όμως, είναι το πρώτο βήμα για να το ξεπεράσεις σιγά σιγά και να νιώσεις την ελευθερία του να αφεθείς σιγά σιγά, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο άτομο που αγαπάς.

Φοβάσαι ότι θα σε προδώσει επειδή στην πραγματικότητα κάνεις το ίδιο

Αν γνωρίζεις ότι ούτε εσύ είσαι άξιος/άξια εμπιστοσύνης, είναι πολύ εύκολο να δυσκολεύεσαι να κάνεις το ίδιο για τον/την σύντροφό σου. Σκέψου καλά λοιπόν τις πράξεις σου και το αν τελικά θέλεις όντως να είσαι σε αυτή τη σχέση. Αν ναι, τότε οφείλεις να αλλάξεις τον δρόμο που έχεις πάρει για να μπορέσει αυτή η σχέση να ευδοκιμήσει πραγματικά.

Σκέψου αν ο/η σύντροφός σου σε μπλοκάρει με συγκεκριμένες συμπεριφορές του/της

Πολλές φορές υπάρχει πράγματι λόγος που δεν αισθάνεσαι ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον άνθρωπό σου. Μπορεί αυτό να ευθύνεται σε συγκεκριμένες συμπεριφορές του/της ή στο ότι σε μπλοκάρει από μόνος/-η του/της. Συζήτησέ το και σταδιακά θα λυθεί.

Έχει υπάρξει άπιστος/-η σε προηγούμενες σχέσεις

Το άτομο που έχεις δίπλα σου έχει υπάρξει άπιστο σε προηγούμενες σχέσεις. Και το ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα πιθανό red flag. Αυτό που πρέπει όμως να θυμάσαι είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται πάντα το ίδιο, ούτε είναι όλες οι περιπτώσεις σχέσεων παρόμοιες. Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσέ το χωρίς να σκέφτεσαι πράγματα που δεν σχετίζονται με τη δική σας σχέση.