Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να διαπιστώσεις αν το άτομο που σου αρέσει θα μπορούσε να γίνει ο/η ερωτικός/-ή σου σύντροφος;


Βγαίνετε εδώ και λίγο καιρό, φλερτάρατε για ακόμη περισσότερο και νιώθεις ότι σου έχει κλέψει την καρδιά. Είναι όμως το crush σου πραγματικά boyfriend/girlfriend material ή είσαι απλά ενθουσιασμένος/-η μαζί του χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάτι παραπάνω; Διάβασε εδώ ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να διαπιστώσεις αν το άτομο που σου αρέσει θα μπορούσε να γίνει ο/η ερωτικός/-ή σου σύντροφος.

Θέλετε τα ίδια πράγματα;

Δεν χρειάζεται να είμαστε ο ίδιος άνθρωπος με το άτομο που μας αρέσει, σίγουρα όμως έχει κάποια σημασία το να υπάρχει μια κοινή βάση ως προς τις επιθυμίες μας. σκέψου λοιπόν σοβαρά: θέλετε σε γενικές γραμμές τα ίδια πράγματα από τη ζωή ή είναι διαμετρικά αντίθετες οι επιθυμίες και τα θέλω σας;

Είσαι κομμάτι της ζωής του/της;

Για να διαπιστώσεις αν όντως θα μπορούσατε να είστε μαζί, ρώτα τον εαυτό σου: Είσαι κομμάτι της ζωής του/της; Κι αν ναι, με ποιους τρόπους και όρους;

Θέλει το καλύτερο για σένα;

Όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται, ο ένας επιθυμεί για τον άλλο το καλύτερο και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε αυτό το πλαίσιο. Αν λοιπόν βλέπεις να προσπαθεί ώστε να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στηρίζοντάς σε, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι πρέπει να είστε μαζί.

Σε κάνει ευτυχισμένο/-η;

Η πιο απλή ερώτηση στην οποία μπορείς να απαντήσεις με ευκολία ένα «ναι» ή ένα «όχι». Αν ισχύει το δεύτερο, τότε μην επενδύσεις τίποτα στο άτομο αυτό.

Μπορείς να τον/την εμπιστεύεσαι;

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες επιτυχίας μιας σχέσης. Αν έχεις αμφιβολίες από το πρώτο διάστημα, σκέψου καλά αν έχει νόημα να συνεχίσει κάτι σοβαρό με το άτομο αυτό.

Σέβεται τους φίλους και την οικογένειά σου;

Δεν είναι απαραίτητο μόνο το να είστε μαζί καλά, αλλά πρέπει το άτομο να αποδείξει ότι σέβεται και εκτιμά και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή σου. Βεβαιώσου ότι αυτό ισχύει προτού σοβαρέψει το πράγμα.