Συμβουλές για εκείνες τις φορές που αγνοεί τα μηνύματά σου και εσύ το παίρνεις βαριά.


Το να μην απαντά το crush μας στα μηνύματα που του στέλνουμε είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούμε να βιώσουμε, που δυστυχώς κατευθείαν μας κάνει να αισθανόμαστε σαν να μας έχει απορρίψει δια παντός. Επειδή όμως το ένα δεν συνεπάγεται πάντα το άλλο, αλλά και επειδή και να συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν χάλασε ο κόσμος, μαθαίνουμε πώς να συμπεριφερόμαστε και να διαχειριζόμαστε καταστάσεις όπως αυτή.

Μην στείλεις κι άλλο μήνυμα

Όταν έχεις ήδη στείλει ένα μήνυμα που έχει μείνει αναπάντητο, μην προσπαθήσεις να στείλεις κι άλλο, με τη σκέψη ότι έτσι θα σου απαντήσει. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχεις πάρει την απάντηση που θέλεις και θα τον μάθεις σίγουρα σύντομα. Μέχρι τότε, κάνε υπομονή.

Ίσως έχει πράγματι κάτι να κάνει

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ναι, το άτομο που σου αρέσει, όπως και όλος ο κόσμος, έχει και δουλειές. Αυτό μπορεί να εξηγεί το γιατί δεν σου έχει απαντήσει ακόμα.

Δεν σημαίνει ότι σε έχει απορρίψει

Η έλλειψη απάντησης σε ένα μήνυμα δεν συνεπάγεται απαραίτητα απόρριψη. Τα μηνύματα πάνε κι έρχονται και πολλές φορές πραγματικά ξεχνάμε να απαντήσουμε ή διαγράφονται κατά λάθος. Έχε το στον νου σου και μη φρικάρεις.

Είσαι κι εσύ ένοχος/-η για αντίστοιχη συμπεριφορά

Όταν δεν έχεις λάβει απάντηση από το crush σου σε ένα μήνυμα σκέψου το εξής: κι εσύ δεν το έχεις κάνει κάποια στιγμή στη ζωή σου; Πιθανότατα ναι. Γιατί ακόμη κι όταν μας αρέσει κάποιος ή κάποια, κάποιες στιγμές απλά δεν το έχουμε στο να τσατάρουμε.

Ίσως παίζει παιχνίδια

Ναι, συμβαίνει πράγματι ένα αναπάντητο μήνυμα να συνεπάγεται ότι το άτομο αυτό σε παίζει. Δώσε λίγο χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι παίζει, όμως όταν καταλάβεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά πήγαινε παρακάτω σε ένα άτομο που να σε σέβεται. 

Την επόμενη φορά ρώτα κάτι που να χρειάζεται απάντηση

Πολλές φορές οι κουβέντες που γίνονται μέσω μηνυμάτων οδηγούν σε παρεξηγήσεις. Ένα μήνυμα που έχεις στείλει εσύ που λέει κάτι γενικόλογο, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα στο δικό σου μυαλό. Στο μυαλό του άλλου ανθρώπου όμως, είναι ένα μήνυμα που δεν επιδέχεται κάποιας απάντησης, γι’ αυτό και σταματά εκεί να στέλνει. Γι’ αυτό λοιπόν μεγάλη προσοχή ως προς αυτό!

Άσε τα μηνύματα και κανονίστε να βγείτε

Σε ένα πλαίσιο όπου η συζήτηση με μηνύματα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, πρότεινε να βρεθείτε από κοντά. Εκεί είναι που θα πάρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Μην στέλνεις άπειρα μηνύματα ή πολύ μεγάλα κείμενα

Τέλος, αν βλέπεις ότι συμβαίνει συχνά να μην σου απαντάνε στα μηνύματά σου, σκέψου το ενδεχόμενο να περιορίσεις τα πολλά μηνύματα ή τα πολύ μεγάλα κείμενα σε αυτά. Η επικοινωνία των ανθρώπων είναι πάντα καλύτερη από κοντά άλλωστε!