Για να αποφύγεις άσχημες καταστάσεις, δες ποια είναι τα χαρακτηριστικά των χειριστικών και τοξικών ανθρώπων και απόφυγέ τους με κάθε τρόπο


Ο έρωτας είναι τυφλός, όμως μερικές φορές τα σημάδια ότι πάμε να μπλέξουμε με έναν τοξικό και χειριστικό άνθρωπο είναι τόσο προφανή, που σίγουρα μπορούμε να προλάβουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε να ζήσουμε. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα εντοπίζεις και θα αποφεύγεις τέτοιου είδους άτομα.

Βλέπουν τον εαυτό τους ως το θύμα

Οι χειριστικοί και τοξικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους διαρκώς ως θύμα, με αποτέλεσμα να σε κάνουν όχι μόνο να τους λυπάσαι, αλλά να τους επιτρέπεις να φέρονται όπως εκείνοι επιθυμούν. Και τις περισσότερες φορές δεν φέρονται καλά.

Φέρονται άσχημα στους ανθρώπους

Μπορεί να σε αντιμετωπίζεις σαν βασίλισσα κάθε φορά που βγαίνετε, αν όμως φέρεται με αγένεια και ντροπιάζει για παράδειγμα τους σερβιτόρους στο μαγαζί που συχνάζετε, είναι μια ένδειξη ότι όχι μόνο είναι τοξικός άνθρωπος, αλλά σύντομα θα στραφεί και εναντίον σου με τους ίδιους τρόπους όταν κάτι θα στραβώσει μεταξύ σας.

Εκφοβίζουν για να πάρουν αυτό που θέλουν

Νομίζουν ότι ο κόσμος του χρωστάει. Και επειδή δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρουν πάντα αυτό που θέλουν, ο πιο συχνός τρόπος για να το καταφέρουν είναι ο εκφοβισμός.

Σε βομβαρδίζουν με αγάπη

Εδώ τα πράγματα είναι περίπλοκα. Το να σε βομβαρδίζει κάποιος με αγάπη και με μεγάλες χειρονομίες από νωρίς μπορεί να σου φαίνεται ένα τέλειο σενάριο. Στην πραγματικότητα όμως είναι ο τρόπος αυτών των ανθρώπων για ξεκινήσουν να σε χειραγωγούν πριν καν το καταλάβεις.

Αποκαλούν τις προσβολές εποικοδομητική κριτική

Μια προσβολή είναι μια προσβολή και τίποτε άλλο. Όχι όμως και στο μυαλό τους, που με ύπουλους τρόπους θα ισχυριστούν ότι όταν ξεπερνούν τα όρια με τα λόγια τους, το κάνουν στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής.