Ας πούμε ότι όταν παίζεις διαρκώς με το κινητό σου, δεν υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούν καλά τα πράγματα!


Το να ισχυρίζεσαι ότι τα ραντεβού είναι βαρετά και δεν τα αντέχεις είναι σίγουρα μια άποψη. Είσαι όμως κι εσύ με τη σειρά σου σίγουρος/-η ότι δεν κάνεις κάτι λάθος με τη σειρά σου, που ενδεχομένως καταδικάζει μια για πάντα το ραντεβού στην αποτυχία; Διάβασε όλες τις σχετικές ενδείξεις ότι χειρίζεσαι λάθος τα πράγματα και δεν τι μπορείς να κάνεις ώστε αυτό να αλλάξει.

Δεν παίρνεις τα μάτια σου από το κινητό σου

Όλες και όλοι είμαστε εξαρτημένοι ως ένα βαθμό από το κινητό μας και σίγουρα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να πρέπει να είσαι διαθέσιμος/-η λόγω της δουλειάς σου. Όταν όμως είσαι διαρκώς πάνω από μία οθόνη, το άτομο με το οποίο είσαι στο ραντεβού το εκλαμβάνει ως προσβολή, δίχως αμφιβολία, ενώ η προσοχή σου είναι αποσπασμένη, με αποτέλεσμα η επικοινωνία σας να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Είσαι επικριτικός/-ή

Όταν έχεις μόλις συναντήσει έναν άνθρωπο και τώρα προσπαθείτε να γνωριστείτε, σίγουρα ανταλλάζετε κουβέντες που βοηθούν στο να ξετυλίξετε τον χαρακτήρα σας ο ένας στον άλλον. Πολλές φορές θα ακούσεις δηλαδή και πράγματα τα οποία δεν θα σε βρίσκουν σύμφωνο/-η και που θα διαφέρουν από τον δικό σου τρόπο σκέψης. Όταν όμως γίνεσαι ευθέως επικριτικός/-ή γύρω από αυτά, η μπάλα σύντομα χάνεται και ο/η ερωτικός/-ή σου παρτενέρ αναμφίβολα ξενερώνει. Προσπάθησε λοιπόν ακόμη κι όταν ακούς κάτι «ξένο» σε εσένα να διατηρείς ανοιχτό το μυαλό σου και να επεξεργάζεσαι καλύτερα τα σχόλια που κάνεις.

Μιλάς συνεχώς για τον/την πρώην σου

Όταν βγαίνεις ραντεβού σημαίνει πως έχεις αφήσει στο παρελθόν τις προηγούμενές σου σχέσεις και είσαι πραγματικά έτοιμος/-η για κάτι καινούριο. Η συνεχείς αναφορές όμως στον/στην πρώην σου στο ραντεβού που έχεις βγει σε κάνουν να φαίνεσαι σαν να είσαι κολλημένος σε αυτόν/-ήν. Γι’ αυτό προσοχή!

Αρνείσαι να ανοιχθείς

Καταλαβαίνουμε το να μην νιώθεις άνετα να μοιραστείς τα πάντα από την πρώτη στιγμή, όμως όταν δεν ανοίγεσαι ούτε λίγο όσο περνάτε χρόνο μαζί στο ραντεβού σου, μην περιμένεις αυτό να επαναληφθεί.

Παραπονιέσαι για όλα

Δεν σου αρέσει το μέρος που πήγατε, ο καφές σου φαίνεται πικρός και η ταινία που είδατε στο σινεμά την προηγούμενη φορά ήταν χάλια. Δεν ακούγεται και πολύ διασκεδαστική η έξοδος για το άτομο που σε συνόδευσε, δεν νομίζεις;

Περιμένεις από τον/την άλλον-η να πληρώσει

Έχουμε 2022. Τον λογαριασμό όταν έχετε βγει ραντεβού θα τον πληρώσετε μαζί. Πάρτο απόφαση.