Δεν είναι εύκολο, σίγουρα όμως δεν είναι και ακατόρθωτο


Όταν μια σχέση τελειώνει, δεν είναι σπάνιο να νιώθουμε πως έχουμε χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια μας. Πόσο μάλλον αν η σχέση αυτή έχει σημαδευθεί από μια τοξική κουλτούρα αλληλεξάρτησής μας ο ένας από τον άλλον. Για να ξεπεράσεις λοιπόν όσο το δυνατόν πιο σύντομα μια σχέση σαν κι αυτή και για να επουλώσεις τις πληγές σου, διάβασε τις καλύτερες συμβουλές ως προς το τι πρέπει να κάνεις.

Κόψε εντελώς τις επαφές

Αυτό το μήνυμα ή κλήση μετά από λίγες εβδομάδες ώστε να δεις τι κάνει ο/η πρώην σύντροφός σου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις ώστε να συνειδητοποιήσεις 100% ότι η σχέση σας έχει τελειώσει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, το ξέρουμε, όμως θα δεις ότι λίγο καιρό μετά θα το έχεις αποβάλει έτσι κι αλλιώς από το μυαλό σου, αφού θα κάνεις βήματα προς τα μπροστά.

Εκτίμησε τι πήγε λάθος

Για να φτάσει μια ερωτική σχέση να γίνει σχέση εξάρτησης, κάτι έχει πάει στραβά. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που διέλυσε την ισορροπία στη σχέση σας, εκτίμησε τη δική σου, αλλά και τη δική του/της συμπεριφορά και θας δεις ότι εύκολα θα μπορέσεις να απομυθοποιήσεις αυτό που είχες στο μυαλό σου. Και θα πας παρακάτω μια ώρα αρχύτερα. 

Μάθε να περνάς καλά ως single

Η αλληλεξάρτηση σε μια σχέση μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε ως single άτομα. Πράγμα που γνωρίζεις σίγουρα ότι δεν ισχύει. Γι’ αυτό μάθε να περνάς καλά ως single άτομο, αναζήτησε νέες εμπειρίες, γνώρισε νέα άτομα και όλα σιγά σιγά θα στρώσουν.

Μίλα με έναν ειδικό ή έναν καλό φίλο

Τα συναισθήματά μας είναι για να τα μοιραζόμαστε και όταν δεν νιώθουμε καλά οφείλουμε να αναζητούμε βοήθεια. Αυτή μπορεί να προέλθει τόσο από έναν ειδικό, όσο και από έναν καλό μας φίλο ή φίλη. Θα δεις ότι με το που μιλήσεις για το πως νιώθεις θα αισθανθείς ανακούφιση, ενώ θα λάβεις και πολύτιμες συμβουλές για το πως να κινηθείς από εδώ και στο εξής.

Εξάσκησε το να θέτεις όρια

Τώρα που είσαι πια single, για να μην ξαναδείς τον εαυτό σου σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, εξάσκησε το να θέτεις όρια. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από τη σχέση σου με τους συγγενείς σου, τους φίλους σου, ακόμα και με το εργασιακό σου περιβάλλον. Θα δεις ότι η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο χωρίς αμφιβολία.