Το να ραγίσει η καρδιά μας όσο βρισκόμαστε σε μια σχέση είναι κάτι που προφανώς δεν θέλουμε να συμβεί, όμως κάποιες φορές μας ταρακουνά με τρόπους που αλλάζουν μια για πάντα τη ζωή μας


Το να ραγίσει η καρδιά μας όσο βρισκόμαστε σε μια σχέση είναι κάτι που προφανώς δεν θέλουμε να συμβεί, όμως κάποιες φορές μας ταρακουνά με τρόπους που αλλάζουν μια για πάντα τη ζωή μας. Διάβασε εδώ όλα όσα μπορούν να αλλάξουν στη ζωή σου προς το καλύτερο, μετά από μια σχέση που τέλειωσε άδοξα.

Ξεμπερδεύεις με καταστάσεις που σε φθείρουν

Υπάρχει λόγος για τον οποίο η σχέση σου έλαβε τέλος. Είτε ήσουν κι εσύ και το ταίρι σου δυστυχισμένοι σε αυτήν, είτε υπήρχαν τοξικά χαρακτηριστικά, όπως η ζήλεια, ακόμη και η κακοποίηση, από τα οποία δεν ήσουν σε θέση να ξεφύγεις με καθαρό μυαλό. Τώρα όμως που τελείωσε, ακόμη κι αν νιώθεις πως έχεις πληγωθεί, ξεκινά μια νέα σελίδα στη ζωή σου, αναμφίβολα πιο λαμπρή.

Μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου

Όταν τελειώνει μια σχέση με άσχημο τρόπο, η θλίψη και η σύγχυση και ο θυμός είναι λογικό να σε κατακλύζουν και να νιώθεις σαν να πνίγεσαι σε αυτά. Σε βάθος χρόνου όμως, βιώματα σαν κι αυτά μας βοηθούν να μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. Και αυτό είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

Μπορείς να εστιάσεις στο self-care

Το τέλος μιας σχέσης είναι η καλύτερη ευκαιρία να εστιάσεις στον εαυτό σου και στο self-care. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και που πάντα αδυνατούσες να κάνεις, φρόντισε το σώμα και το πνεύμα σου και δώσε νέα πνοή στη ζωή σου.

Θα ξέρεις την επόμενη φορά ακριβώς τι θέλεις σε μια σχέση

Το άσχημο τέλος μιας σχέσης σημαίνει πως στην επόμενη θα είσαι σε θέση να εκφράσεις και να ζητήσεις αυτό ακριβώς που αναζητάς από αυτήν. Με άλλα λόγια, στρώνει τον δρόμο ώστε οι επόμενές σου σχέσεις να είναι στα μέτρα σου, να σε κάνουν ευτυχισμένο/-η και να εξυπηρετούν τα θέλω και τις ανάγκες σου.

Είσαι ελεύθερος/-η να γνωρίσεις το άλλο σου μισό

Δεν ξέρουμε αν όντως υπάρχει η έννοια του άλλου μας μισού, σίγουρα όμως το γεγονός ότι πλέον είσαι ελεύθερος/-η σου δίνει και την ευκαιρία να το γνωρίσεις!