Κράτα σημειώσεις!


Προτού γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου, υπάρχει μια λίστα με πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και να δοκιμάσεις. Συνέχισε να διαβάζεις!

Ταξίδεψε μόνος/-η

Τα ταξίδια που κάνουμε με τον εαυτό μας μας βοηθούν να τον γνωρίσουμε αλλά και να τον αγαπήσουμε περισσότερο. Και προτού γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου, οφείλεις να έχεις αγαπήσει για τα καλά εσένα. Γνώρισε νέα μέρη, πάρε έμπνευση και δες πως θέλεις να ζεις μέσα από την εμπειρία των ταξιδιών.

Μείνε single για μια μεγάλη περίοδο της ζωής σου

Δεν μπορείς να κατανοήσεις πότε είσαι πραγματικά ερωτευμένη/-ος με έναν άνθρωπο αν πρώτα δεν μείνεις single για μια μεγάλη περίοδο της ζωής σου. Μην το φοβηθείς, βγαίνει μόνο σε καλό.

Ερωτεύσου περισσότερες από μία φορές

Όσες περισσότερες σχέσεις έχεις επιχειρήσει να συνάψεις, τόσο ποιο εύκολο θα σου είναι να ξεχωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου από τις ποιότητές του ως άτομο.

Μάθε τα προσωπικά σου dealbreakers

Για να λειτουργήσει μια σχέση με έναν άνθρωπο, οφείλουμε να γνωρίζουμε εξαρχής τα προσωπικά μας dealbreakers. Και μόνο εμείς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποφασίσουμε, ενώ είναι πολύ καλύτερο να τα γνωρίζουμε προτού γνωρίσουμε έναν υποψήφιο σύντροφο ζωής.

Απόκτησε πολλούς και καλούς φίλους

Δεν καθοριζόμαστε μόνο από τους ερωτικούς μας συντρόφους σε αυτή τη ζωή. Γι’ αυτό προτού γνωρίσεις τον απόλυτο έρωτα, φρόντισε να έχεις αποκτήσεις πολλές και καλές φιλίες στη ζωή σου που θα είναι εξίσου πολύτιμες. Όσο πιο χαρούμενος/-η είσαι στις φιλικές σου σχέσεις, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν και τα ερωτικά σου. Νόμος.

Γίνε οικονομικά ανεξάρτητος/-η και επένδυσε στην καριέρα σου

Η οικονομική αστάθεια μπορεί να καταστρέψει μια ερωτική σχέση, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να σε κάνει να μείνεις σε μία κακή σχέση για λόγους επιβίωσης. Γι’ αυτό φρόντισε τα οικονομικά και τα εργασιακά σου εγκαίρως και μάθε να μπορείς να ζεις πλήρως ανεξάρτητος/-η.

Επένδυσε στα πάθη και στις επιθυμίες σου

Τίποτα πιο χλιαρό από ένα άτομο με απωθημένα και καταπιεσμένες επιθυμίες. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναβάλεις όσα θέλεις να κάνεις σε αυτήν, γι’ αυτό ξεκίνα από αύριο κιόλας.

Έχε ρεαλιστικές προσδοκίες από μια μακροχρόνια δέσμευση

Ο γάμος και γενικά οι σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις είναι εντελώς ρομαντικοποιημένες στο συλλογικό μας νου. Μάθε λοιπόν τι χρειάζεται για να μπορείς να υπάρχεις σε μια τέτοια σχέση και τι θυσίες αναμένεται να κάνεις για να λειτουργήσει. Όσο περισσότερα πράγματα μαθαίνεις για τη ζωή σε μια σταθερή σχέση, τόσο πιο πολλά εφόδια θα έχεις ώστε να γνωρίσεις τον/την κατάλληλο/-η σύντροφο για εσένα.