Διάβασε όλες τις ενδείξεις ότι ο άνθρωπος με τον οποίο βρίσκεσαι σε σχέση είναι χειριστικός απέναντί σου και μάθε πότε είναι καλό να δώσεις τέλος σε αυτήν, προτού η κατάσταση εκτραχυνθεί


Μήπως ο σύντροφός σου είναι χειριστικός; Αν στη σχέση σου νιώθεις ότι εσύ είσαι πάντα αυτή που κάνει λάθη και διαχειρίζεσαι τα πράγματα με τρόπους που συνεχώς τον ενοχλούν και τον αφήνουν ανικανοποίητο, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην φέρεις την παραμικρή ευθύνη και απλώς να έχεις να κάνεις με ένα άτομο βαθιά προβληματικό. Συνέχισε να διαβάζεις για δεις πότε έχεις να κάνεις με έναν χειριστικό άνθρωπο και μάθε πότε είναι καλό να δώσεις τέλος σε μια σχέση, που όχι απλώς δεν σε καλύπτει, αλλά μπορεί ενδεχομένως να σε εγκλωβίσει σε τραυματικές και επικίνδυνες για την ακεραιότητά σου καταστάσεις.

Σου κάνει gaslighting με κάθε πιθανή ευκαιρία

Όταν του αναφέρεις ότι δεν συμπεριφέρεται καλά και μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου πάνω σε πράγματα που κάνει και σε ενοχλούν, σε βγάζει τρελή. Πολλές φορές συμπεριφέρεται σαν να μην έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάς και αφήνει να εννοηθεί ότι όλα είναι στο μυαλό σου. Κι όμως ξέρεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι απλώς είναι ακραία χειριστικός απέναντί σου.

Πάντα σου επιστρέφει τις κατηγορίες

Όταν κάνει κάποιο λάθος, πάντα βρίσκει έναν τρόπο να επιστρέψει τις κατηγορίες πάνω σου, σαν να είσαι εσύ το πρόβλημα. Εκείνος δεν έκανε τίποτα λάθος, εσύ φταις. Κι όμως ξέρεις πολύ καλά ποιος φταίει.

Είναι ένας παθολογικός ψεύτης

Ένας άνθρωπος που λέει συχνά ψέματα, φαινομενικά δεν είναι και χειριστικός. Αν το καλοσκεφτείς όμως, τα μικρά ψεματάκια που λέει συνεχώς λειτουργούν πάντα σαν δικαιολογίες για τις κακές συμπεριφορές του και τις πράξεις του, με αποτέλεσμα εσύ να βρίσκεσαι πάντα σε δύσκολη θέση.

Σε πείθει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις

Αυτή είναι μια από τις ισχυρότερες ενδείξεις ότι έχεις να κάνεις με έναν χειριστικό άνθρωπο. Αν για μεγάλο διάστημα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις βρεθεί σε καταστάσεις ή να κάνεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες ποτέ, τότε σκέψου μήπως οι σύντροφός σου σε αναγκάζει με ύπουλους τρόπους να κάνεις αυτές τις επιλογές. Είναι προφανές ότι δεν σε σέβεται ούτε στο ελάχιστο και θέλει με κάθε τρόπο να περνά μόνο το δικό του.

Σε κριτικάρει διαρκώς και πιστεύει ότι εκείνος είναι άριστος σε όλα

Κλασικά πράγματα. Εσύ είσαι τεμπέλα, πολύ συναισθηματική, έχεις παχύνει τελευταία και άλλα πολλά. Εκείνος όμως είναι τέλειος σε όλα. Όταν ο σύντροφός σου επιμένει να σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές σου, τον χαρακτήρα σου, την εμφάνισή σου και οτιδήποτε άλλο σχετικά με εσένα, η αυτοπεποίθησή σου εξαϋλώνεται, σε φθείρει ψυχολογικά και πατώντας πάνω στο ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση διαρκώς, σε χειρίζεται με κάθε πιθανό τρόπο. Μείνει μακριά του.

Λέει ένα πράγμα και κάνει το άλλο

Ακόμη μια από τις πιο σημαντικές ενδείξεις τις χειριστικότητάς του δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι δεν είναι φερέγγυος. Άλλο λέει, άλλο κάνει και με έναν μαγικό τρόπο εσύ φταις για όλα τα δεινά στη σχέση και στον κόσμο όλο. Στην πραγματικότητα είναι ένας ακραία χειριστικός χαρακτήρας που μόνο προβλήματα μπορεί να σου φέρει και σίγουρα δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου.