Για να απολογηθείς για τη συμπεριφορά σου ή για να πεις εσύ την τελευταία λέξη!


Οι τσακωμοί και οι διενέξεις είναι μέσα στη ζωή. Όμως όταν αυτοί τελειώνουν, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και καλό είναι να διαχειριζόμαστε την κατάσταση όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Διάβασε λοιπόν τα καλύτερα μηνύματα για να απολογηθείς για τη συμπεριφορά σου και για την ένταση, ή αυτά που θα σου χρησίμευαν σε περίπτωση που νιώθεις ακόμη αδικημένος και θέλεις να πεις εσύ την τελευταία λέξη!

Για όταν νιώθεις άσχημα για όσα είπες

«Θέλω να απολογηθώ για όσα σου είπα. Το σκέφτηκα και αντιλαμβάνομαι ότι σε έχω πληγώσει. Έχω μετανιώσει φυσικά για τη συμπεριφορά μου και, αν το θέλεις κι εσύ, θα ήθελα να μιλήσουμε για να τα βρούμε».

Για όταν νιώθεις πως παρά την ένταση, δεν εισακούστηκαν οι ανάγκες σου

«Ξανασκέφτηκα αυτό που έγινε και νιώθω ότι σε κάθε περίπτωση δεν κατάλαβες τη δική μου πλευρά. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, όμως είναι σημαντικό για εμένα να εισακούγονται όντως όσα έχω την ανάγκη να εκφράσω. Πιστεύεις ότι θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε;».

Για όταν έχεις πει εσύ ο ίδιος κάτι φρικτό

«Σκέφτηκα αυτό που συνέβη και συνειδητοποίησα πόσο προσβλητική ήταν η συμπεριφορά μου. Ήθελα να σου πως ότι στο μέλλον θα προσέχω πολύ τι λέω και πως το λέω. Δεν ήθελα σα καμία περίπτωση να σε πληγώσω ή να σε προσβάλω. Απολογούμαι».

Για όταν δεν είσαι έτοιμος να τα βρεις με τον άλλον

«Σκέφτηκα τη διένεξή μας και δεν νομίζω πως είμαι ακόμα σε θέση να κάνω μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί σου για να το ξεπεράσουμε. Θα επικοινωνήσω εγώ όταν νιώσω έτοιμος».

Για όταν έχεις πληγωθεί βαθιά

«Ήθελα να σου πω ότι νιώθω βαθιά πληγωμένος από τη συμπεριφορά σου. Δεν νομίζω ότι μπορώ να τα βρω μαζί σου μετά από αυτό αν δεν ενημερωθείς για το πως αισθάνομαι και αν δεν απολογηθείς».

Για όταν επιθυμείς να τα βρεις με τον άλλον

«Δεν μου αρέσει αυτό που έγινε μεταξύ μας και νιώθω ότι έχουμε απομακρυνθεί. Μπορούμε να μιλήσουμε για το πως θα συμφιλιωθούμε μετά τον τσακωμό μας; η σχέση μας είναι πολύτιμη για εμένα και δεν θέλω να είμαστε έτσι».

Για όταν συνειδητοποιείς ότι υπερέβαλες στη συμπεριφορά σου

«Όταν πέρασε λίγο η ένταση, συνειδητοποίησα ότι υπερέβαλα πολύ ως προς την αντίδρασή μου και αυτά που είπα. Συγγνώμη γι’ αυτό. Θα προσπαθήσω να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου και να επικοινωνώ με υγιείς όρους μαζί σου στο μέλλον. Πες μου αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για εσένα και για να τα βρούμε».