Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε άλυτα ζητήματα με τους γονείς μας, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε


Από τη Britney Spears στη Demi Lovato, τα daddy issues υπήρξαν ανέκαθεν στην καρδιά της θεματολογίας δεκάδων pop κομματιών στα early 2000s. Και είναι λογικό, αφού οι περισσότεροι από εμάς έχουμε άλυτα ζητήματα με τους γονείς μας με τον έναν τρόπο ή τον άλλον. Τα daddy issues είναι τα προβλήματα που προκύπτουν όταν η πατρική φιγούρα είναι απούσα ή δυσλειτουργική όσο εμείς βρισκόμαστε στην παιδική και την εφηβική ηλικία και μας επηρεάζουν ως προς τις επιλογές που κάνουμε στην ερωτική μας ζωή μεγαλώνοντας. Για πολλούς, τα ζητήματα αυτά μας κάνουν να αναζητούμε την οικειότητα και την τρυφερότητα από τους ερωτικούς μας συντρόφους με ανθυγιεινούς όρους για τον εαυτό και τη σχέση μας. Διαβάστε εδώ πως θα τα ξεπεράσετε και να διεκδικήσετε καλύτερο περιβάλλον για τις ερωτικές σας σχέσεις.

Βρείτε μια νέα πατρική φιγούρα

Ξεκινήστε από την πηγή των daddy issues σας. Πηγαίντε πίσω στον χρόνο και αναζητήστε ποιον ή τι αναζητούσατε ως πατρική φιγούρα, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτή σας έχει ενδεχομένως απογοητεύσει. Αναζητήστε συγγενείς ή άλλα άτομα από το περιβάλλον σας που θα μπορούν και θα θέλουν να σας στηρίζουν με υγιείς όρους. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες σχέσεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι σχέσεις εξάρτησης.

Επανεξετάστε πως βλέπετε τους άνδρες, ακόμη και πλατωνικά

Τα daddy issues μπορεί να κάνουν πολλούς ανθρώπους να βλέπουν όλους τους άνδρες με τρόπους που είτε είναι προβληματικοί, είτε απέχουν από την πραγματικότητα. Τι περιμένετε από μια φιλία με έναν άντρα; Είναι η πλατωνική οικειότητα αρκετή για εσάς; Νιώθετε διαφορετικά απέναντι στις γυναίκες φίλες σας; Εξετάστε το πως βλέπετε τους άνδρες γενικότερα και ίσως καταλάβετε πως εσωτερικεύετε τα daddy issues σας.

Τί αναζητάτε μέσα από μια σχέση;

Κάντε στον εαυτό σας τη δύσκολη αυτή ερώτηση. Επιθυμείτε την οικειότητα με κάποιον, με αυτόν να συμφωνεί πάντα μαζί σας; Θέλετε περισσότερο την άνεση και τη σταθερότητα από αυτή τη σχέση, παρά τη γοητεία και τον αυθορμητισμό; Μήπως αυτό μεταφράζεται στο ότι δέχεστε ακόμη και ρηχές σχέσεις, σκεπτόμενη ότι δεν σας αξίζει κάτι καλύτερο;

Μιλήστε με έναν ψυχολόγο

Πίσω από τα daddy issues αλλά και συνδυαστικά με αυτά, μπορεί να κρύβονται καταστάσεις και τραύματα τα οποία είναι δύσκολο να διαχειριστείτε μόνη σας. Γι’ αυτό αναζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας χωρίς κόμπλεξ και ντροπές.

Αναζητήστε άλλους τρόπους για την πολυπόθητη επικύρωση

Δεν υπάρχει μόνο μία σχέση στη ζωή σας από την οποία μπορείτε να εισπράξετε την επικύρωση που αναζητάτε για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε πολλές και πολυποίκιλες σχέσεις στη ζωή σας που θα είναι όλες τους εξίσου σημαντικές και μην επενδύετε μόνο στις ερωτικές σας σχέσεις.

Συνειδητοποιήστε ότι είστε ένα ακέραιο άτομο ακόμη κι αν είστε single

Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν να είναι άδειος ή ανολοκλήρωτος όταν δεν είναι σε σχέση. Όλοι και όλες μας είμαστε ενδιαφέροντες, έξυπνοι και άξιοι σε πολλά πράγματα, ακόμη κι αν ανά περιόδους είμαστε single. Μάθετε να είστε ευγενικοί απέναντι στον εαυτό σας και πάντα αναζητείστε τη στήριξη των δικών σας ανθρώπων όταν την έχετε ανάγκη.