Σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να ξεμπλοκάρεις


Τέλειωσες το σχολείο και έκτοτε δυσκολεύεσαι να κάνεις νέους φίλους και παρέες; Μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε τα καλύτερα tips ώστε να ξεμπλοκάρεις και να αποκτήσεις νέες επαφές με ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Μην ξεχνάς να είσαι ενεργός

Όπως και στο dating, έτσι και στις φιλίες, δεν μπορεί να περιμένεις να εμφανιστούν χωρίς εσύ να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Θυμήσου λοιπόν να είσαι ενεργός, να πηγαίνεις σε νέα μέρη και να είσαι ανοικτός σε νέες εμπειρίες μέσω των οποίων θα μπορείς να γνωρίσεις νέο κόσμο στην ηλικία σου και με κοινά ενδιαφέροντα. Το πανεπιστήμιό σου είναι ένα από τα μέρη που σίγουρα αποτελεί έφορο έδαφος για νέες επαφές, ενώ μια καλή ιδέα είναι να παρακολουθείς ευλαβικά το πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Αποδέξου τις προσκλήσεις που δέχεσαι

Σου ζήτησε ο αδερφός σου να τον συνοδεύσεις στο πάρτι ενός συμφοιτητή του επειδή βαριέται μόνος του; Φυσικά και πρέπει να πας. Γιατί εκεί είναι που μπορεί να γνωρίσεις άτομα που είστε στην ίδια φάση και να κάνεις νέους φίλους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζες!

Γίνε μέλος μιας ομάδας ή λέσχης ενδιαφερόντων

Από μαθήματα κεραμικής, μέχρι ομάδα βόλεϊ και λέσχη σκακιού, όλοι μας έχουμε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μας τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με την κοινωνικοποίησή μας. Μην χάσεις λοιπόν την ευκαιρία να γεμίσεις τον ελεύθερό σου χρόνο με πράγματα που απολαμβάνεις και μπορούν να σε φέρουν κοντά με όμορφους ανθρώπους.

Γίνε εθελοντής

Από τον καθαρισμό μιας παραλίας μέχρι τα μαθήματα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών, ο εθελοντισμός είναι μια από τις πιο πολύτιμες ασχολίες που μπορείς να αποκτήσεις, που όχι μόνο θα σε κάνουν έναν καλύτερο άνθρωπο μέσω της προσφοράς σου, αλλά θα σε φέρουν κοντά και με αντίστοιχα άτομα που σίγουρα θα ήθελες να είναι οι φίλοι σου.

Κάνε σχέδια για την κοινωνικοποίησή σου και εκπλήρωσέ τα

Το καλύτερο κομμάτι του να είσαι ενήλικος είναι ότι κάνεις τα δικά σου πλάνα ως προς το πως θα κινηθείς και αν δεν σου αρέσει κάτι δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Όταν όμως έχεις κανονίσει να βρεθείς με κάποιους ανθρώπους και τελευταία στιγμή το ακυρώσεις φοβούμενος ότι δεν θα πάει καλά, τότε χάνεις την ευκαιρία να χτίσεις ουσιαστικές φιλίες εξαιτίας του φόβου σου. Ρίσκαρε λοιπόν ακόμη και μια μέτρια έξοδο με άτομα που μόλις έχεις γνωρίσει, καθώς δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πως θα καταλήξουν τα πράγματα. Σε τελευταία ανάλυση, η τριβή σου με κόσμο θα σε ξεμπλοκάρει και για επόμενες φορές όταν όντως θα γνωρίσεις πρόσωπα με τα οποία θα ήθελες να συνδεθείτε φιλικά.

Επανασυνδέσου με παλιότερους φίλους

Πολλές φορές, απομακρυνόμαστε από τους φίλους και τις φίλες που παλιότερα είχαμε, χωρίς στην πραγματικότητα να συντρέχουν σοβαροί λόγοι πέρα από το ότι η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Επιδίωξε λοιπόν να ξαναβρεθείς με φίλους από τα παλιά, οι οποίοι όχι μόνο θα χαρούν να τα ξαναπείτε, αλλά θα σε συστήσουν ενδεχομένως και σε ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα άτομα.