Οι άνθρωποι έρχονται σε διαφορετικά sizes στα ρούχα και όσο πιο σύντομα το αποδεχτούμε, τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνουμε στο ίδιο μας το σώμα και την αυτοπεποίθησή μας


Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία διαρκώς επικριτική ως προς τις επιλογές μας, τον τρόπο ζωής μας, αλλά και την όψη του σώματός μας, είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο η εικόνα μας μπορεί να μας προκαλεί δυσφορία, άγχος και στενοχώρια, είτε έχοντας μερικά κιλά παραπάνω, είτε το σώμα μας συγκαταλέγεται σε αυτά που πολύ κακώς χαρακτηρίζονται ως «κανονικά». Επειδή όμως οι άνθρωποι έρχονται σε διαφορετικά sizes στα ρούχα, όσο πιο σύντομα το αποδεχτούμε, τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνουμε στο ίδιο μας το σώμα και την αυτοπεποίθησή μας. Γι’ αυτό διάβασε τα tips του Platform ώστε να κάνεις το self-love κομμάτι της ζωής σου και να αγαπήσεις το σώμα σου ως έχει.

Κάνε διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ένας υπέροχος τρόπος ώστε να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και να αποβάλεις το συσσωρευμένο stress που μπορεί μεταξύ άλλων να συνδέεται και με την εικόνα που έχεις για το σώμα σου. Χαλάρωσε και άσε τον εαυτό σου να αποβάλει από μέσα του τα άγχη που συνδέονται με τα κιλά και γενικότερα την εμφάνισή σου και θα δεις άμεσα μεγάλη διαφορά στην αυτοπεποίθησή σου.

Δημιούργησε ένα όμορφο περιβάλλον γύρω σου

Είτε αυτό έχει να κάνει με το φυσικό χώρο στον οποίο βρίσκεσαι, είτε με τους ανθρώπους που επιλέγεις στη ζωή σου, το περιβάλλον γύρω σου είναι απαραίτητο να είναι φιλόξενο, χαλαρό και όμορφο ώστε άγχη όπως αυτά που συνδέονται με την εικόνα σου να μην κάνουν την εμφάνισή τους και να σε δυσκολεύουν ως προς την ψυχική σου ισορροπία.

Ζήτα βοήθεια

Το self-love σημαίνει ελευθερία στο να ζητάς βοήθεια όταν δεν τα καταφέρνεις μόνη ή μόνος σου. Όταν δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς το σώμα και την εικόνα σου ως έχουν και νιώθεις ότι τίποτε δεν φαίνεται να λειτουργεί, το να ζητήσεις τη βοήθεια και την υποστήριξη ενός ειδικού ή σε πρώτη φάση των δικών σου ανθρώπων είναι μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση που θα κάνει όλη τη διαφορά.

Βρες τον χώρο της ευτυχίας σου

Η αποδοχή της εικόνας μας μπορεί να ξεκινήσει βρίσκοντας σε πρώτη φάση τον φυσικό χώρο στον οποίο θα μπορούμε να νιώσουμε σε πρώτη φάση καλά. Αυτός μπορεί να είναι από μια σχολή χορού στην οποία θα περιβάλλεσαι από body positive ανθρώπους που θα σου δώσουν το παράδειγμα, μέχρι μια λέσχη ανθρώπων που συζητούν για τέτοιου είδους ζητήματα, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον στο ταξίδι της αποδοχής και της αγάπης του εαυτού μας.

Χαλάρωσε

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μπορεί να οφείλονται για το γεγονός ότι τα ρίχνεις στο σώμα και την εικόνα σου, ενώ το πρόβλημα μπορεί να είναι διαφορετικό και βαθύτερο. Γι’ αυτό βρες τρόπους να χαλαρώνεις και να αποσυμπιέζεσαι από αυτούς και ίσως εντοπίσεις ότι στην πραγματικότητα δεν σου φταίει ο εαυτός σου αλλά κάτι άλλο.

Κάνε δουλειά μπροστά από τον καθρέπτη

Η αδυναμία αποδοχής τους σώματος και του εαυτού μας κάνει πολύ κόσμο να αδυνατεί να αντικρίσει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Το πρώτο βήμα λοιπόν για να την ξεπεράσεις δεν είναι άλλο από το να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου κατάματα, βλέποντας τον εαυτό σου στον καθρέπτη και σημειώνοντας όλα αυτά που σου φαίνονται όμορφα και ενδιαφέροντα πάνω σου.

Κάνε πράγματα για την εικόνα και το σώμα σου

Για να αγαπήσεις ό,τι είσαι, πρέπει και να προσφέρεις την αντίστοιχη φροντίδα στον εαυτό σου. Κάνε γυμναστική όσο μπορείς, προσπάθησε να τρως υγιεινά και δημιούργησε μικρές τελετουργίες στην καθημερινότητά σου ώστε να φέρεσαι στο σώμα και γενικά στον εαυτό σου σαν να είναι ο προσωπικός σου ναός. Άναψε κεριά και πιες ένα χαλαρωτικό ρόφημα, κλείσε ένα μασάζ με τις φίλες και τους φίλους σου, φόρα τα αγαπημένα σου ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Και σιγά σιγά θα δεις την αλλαγή που επιθυμείς και στην ψυχολογία σου.