Πώς διαμορφώνονται άραγε τα πράγματα όταν εσύ είσαι αυτός/-ή που σταματάς να ενδίδεις στο να κάνεις την πρώτη κίνηση στο texting;


Ζούμε στην εποχή των social media και του texting, με αποτέλεσμα το φλερτ μας με άλλα άτομα να μεταφέρεται και αυτό στην ψηφιακή σφαίρα. Όταν λοιπόν ενδιαφερόμαστε για ένα πρόσωπο, πολύ συχνά είμαστε και οι πρώτοι και οι πρώτες που ενδίδουμε στο να στείλουμε ένα μήνυμα, ένα reply σε ένα story, ή ένα ευφάνταστο meme. Τί συμβαίνει όμως όταν σταματάμε να κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση; Το Platform έχει όλες τις απαντήσεις.

Αρχίζεις να λείπεις σε εκείνον που σε ενδιαφέρει

Όταν πάντα εσύ είσαι αυτός ή αυτή που στέλνει πρώτα στο άτομο για το οποίο ενδιαφέρεσαι, τότε αυτό που κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει είναι ότι δεν του έχεις δώσει ποτέ την ευκαιρία να του λείψεις. Η επικοινωνία μεταξύ σας είναι συχνή και effortless για εκείνον, γι’ αυτό και πάντα περιμένει από εσένα να την διατηρείς ενεργή. Σταματώντας να στέλνεις πάντα εσύ όμως, δίνεις την ευκαιρία στον άλλον να εκτιμήσει τι έχει. Αν τον δεις λοιπόν να στέλνει με την πρώτη ευκαιρία, σημαίνει ότι το ενδιαφέρον είναι εκεί.

Θα θέλει να μάθει τι έχει συμβεί

Η περιέργεια τρελαίνει τον κόσμο και η ξαφνική έλλειψη επικοινωνίας θα τον/την κάνει να αναζητήσει τι μπορεί να σου έχει συμβεί, με ποιους μιλάς και γιατί δεν τον/την αναζητείς. Κάνε ένα break λοιπόν και άσε το πρόσωπο να σε κυνηγήσει αυτό για μια φορά ή και παραπάνω. Αν το κάνει σύντομα, σημαίνει πως η επικοινωνία αυτή που έχετε είναι κάτι που του αρέσει και το θέλει στη ζωή του/της.

Μπορεί και να ζηλέψει

Είναι πολύ πιθανό όταν σταματήσεις να επικοινωνείς ξαφνικά με ένα άτομο το οποίο είναι προφανές ότι σε ενδιαφέρει, αυτό να ζηλέψει, θεωρώντας πως ίσως μιλάς με κάποιον/-α άλλο/-η. Ποιος/-α είναι αυτός/-ή και τι καλύτερο μπορείς να του/της έχεις βρει; Πολλές φορές λίγη αθώα ζήλια μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο ώστε να πάρει κανείς μπρος και να προχωρήσουν τα πράγματα όπως ακριβώς εσύ τα θέλεις.

Θα χρειαστεί επιτέλους να στείλει αυτός/-ή πρώτος/-η

Σε τελευταία ανάλυση, όταν εσύ σταματήσεις να «θυσιάζεσαι» πρώτος/-η, τότε θα χρειαστεί το πρόσωπο του ενδιαφέροντός σου να κάνει το ίδιο, αν φυσικά και αυτό είναι στην ίδια θέση με εσένα και του αρέσεις αρκετά. Με άλλα λόγια, η αποχή σου από το texting θα είναι καταλυτική ώστε να καταλάβεις αν αυτό που έχεις στο μυαλό σου για τη μεταξύ σας σχέση είναι κάτι που έχει πιθανότητες να εκδηλωθεί ή αν πρέπει απλώς να πας σιγά σιγά παρακάτω, σε ένα άτομο που δεν θα σκεφτεί το να σου στείλει αυθόρμητα εκείνο το κομμάτι που του θυμίζει εσένα κάθε φορά που το ακούει.