Λάβε τα υπόψη σου για να γράψεις ή να ανανεώσεις τους όρκους σας


Όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ενώσουν τη ζωή τους για πάντα, θέλουν ο γάμος τους να λειτουργεί καλά σε όλους τους τομείς και γνωρίζουν ότι αυτό συνεπάγεται μεγάλες αποφάσεις και πολλή προσπάθεια. Έχουν στόχους και όνειρα που θέλουν να επιτύχουν μαζί. Αλλά ένας γάμος απαιτεί καθημερινή δουλίτσα: Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επιτύχετε τη σταθερότητα και τη χαρά να δείτε το κοινό πρότζεκτ σας να αναπτύσσεται.

Ξεχάστε τον εγωισμό

Υπάρχει αυτό που λέμε υγιής και φυσική αγάπη για τον εαυτό μας, αλλά ο εγωισμός είναι ο υπερβολικός βαθμός αυτής της αγάπης. Ο εγωισμός οδηγεί στη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος κάποιου και στη χρήση άλλων ως μέσων επίτευξης αυτού του εγωκεντρικού ενδιαφέροντος.

Ορισμένες συμπεριφορές που αντικατοπτρίζουν τον εγωισμό περιλαμβάνουν την απαίτηση οποιουδήποτε από τα ακόλουθα:

ότι ο σύζυγός σου ακολουθεί το πρόγραμμα που προτιμάς,

ότι όλοι παρακολουθούν τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές εκπομπές,

ότι εσύ και ο σύζυγός σου προγραμματίζετε εκδρομές ή ταξίδια σε μέρη που μόνο εσύ επιλέγεις,

ότι τα έξοδα του σπιτικού σας εστιάζονται μόνο στους προσωπικούς σου στόχους,

ότι εσύ (ή ο ένας από τους δυο σας) μπορείς να κάνεις ό,τι θέλετε χωρίς να συμβουλευτείτε ποτέ τον σύντροφό σας,

ότι μπορεί να απαγορεύσεις στο σύζυγό σου να έχει φιλίες με άτομα που δεν σου αρέσουν.

Να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση

Ο θαυμασμός κι εκτίμηση που νιώθουμε για ένα άτομο μας οδηγεί στο να θέλουμε να είμαστε μαζί του, να τον αντιμετωπίσουμε με προσοχή και να θαυμάσουμε αυτό που είναι καλό, αυθεντικό και πολύτιμο σε εκείνον

Πρέπει να προσπαθούμε πάντα να θαυμάζουμε τον σύζυγό μας, αλλά επίσης ότι πρέπει να διευκολύνουμε τον σύζυγό μας να μας θαυμάζει. Πώς;

φροντίζοντας την υγεία και την υγιεινή μας,

προσέχοντας την εμφάνισή μας,

με το να είμαστε καλοί κι ευγενικοί στα λόγια μας και στη μεταξύ μας επαφή και επικοινωνία αλλά και τους άλλους,

διατηρώντας υψηλούς στόχους.

Πάνω απ' όλα, πρέπει να προσέξουμε να είμαστε το είδος του ατόμου που θα εμπνέει κάποιον (εν προκειμένω τον σύζυγό μας) να μας θαυμάσει. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να ζήσουμε με βάση αυτές τις αρετές:

τάξη

εργατικότητα

ειλικρίνεια

απλότητα

Βάλτε γερές βάσεις ουσιαστικής κι ειλικρινούς επικοινωνίας

Η καλή επικοινωνία απαιτεί ικανοποίηση της ψυχολογικής ανάγκης για επαρκή διανοητική, συναισθηματική και αισθητηριακή επικοινωνία μεταξύ των συζύγων. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια πρέπει να καλλιεργούν συνεχή στοργή, διότι όταν χάνεται η τρυφερότητα, οι σύζυγοι αρχίζουν να διαφωνούν περισσότερο και να μπαίνουν σε ανταλλαγή επιχειρημάτων και διαφωνιών.

Ο διάλογος μεταξύ των συζύγων είναι αναγκαιότητα της ίδιας της ορθολογικής ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά είναι πάνω από όλα συνέπεια της αμοιβαίας αγάπης, καθώς η αγάπη είναι από τη φύση της επικοινωνιακή.

Βάλτε μεγάλους κοινούς στόχους

Η σκληρή δουλειά για την επίτευξη ενός κοινού έργου ενώνει τους ανθρώπους και, φυσικά, τους συζύγους. Όσο μεγαλύτερο και ευγενικό είναι το πρότζεκτ που από κοινού έχετε αποφασίσει να αναλάβετε, τόσο ισχυρότερος είναι ο δεσμός που σας ενώνει.

Ένα από τα μεγαλύτερα «πρότζεκτ» που μπορεί να θέσει ως στόχο του ένα άτομο στη ζωή του είναι να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους και να τους εκπαιδεύσει ώστε να γίνουν ώριμα και χαρούμενα άτομα. Γι' αυτό τα παιδιά φέρνουν τους γονείς τους πιο κοντά. Ένα παντρεμένο ζευγάρι πρέπει να θυμάται, ωστόσο, ότι η υγεία της σχέσης τους πρέπει να έχει προτεραιότητα εάν θέλουν να επιτύχουν στην ανάπτυξη υγιών, ευτυχισμένων παιδιών.

Να έχετε ένα όμορφο σπίτι

Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό. Για να επιτευχθεί ευτυχία, πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε το σπίτι ένα καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας, ένα μέρος όπου κάποιος ανακτά σωματική, ηθική, συναισθηματική και πνευματική δύναμη για να επιστρέψει στον έξω κόσμο και να επιδιώξει σπουδαίους στόχους, που παράγουν υπέροχα προσωπικά συναισθήματα, όπως ικανοποίηση και ευτυχία.

Για να έχετε την επιθυμία να γυρίζετε με χαρά σπίτι, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι φιλόξενο, ευχάριστα διακοσμημένο και άνετο, και πάνω απ' όλα ένας χώρος όπου αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με αγάπη και σεβασμό, έτσι ώστε να ανυπομονείτε να επιστρέψετε στο σπίτι για να περάσετε χρόνο μαζί και να είστε οι δυο σας.

Έρωτας δεν είναι μόνο το σεξ

Το ερωτικό κομμάτι σε μια σχέση και σε έναν γάμο είναι πολύ σημαντικό – ειδικά σε έναν γάμο με παιδιά, οι σύζυγοι εκτός από γονείς πρέπει να θυμούνται ότι είναι -και πρέπει να είναι- και εραστές. Αλλά εκτός από τη συχνότητα (και την ποιότητα) του σεξ καλό είναι να διατηρείτε τη σπίθα μεταξύ σας αναμμένη με ρομαντικές κινήσεις – όπως ραντεβού, ξαφνικές αποδράσεις, δείπνο μόνο για δύο αλλά και παραμένοντας τρυφεροί μεταξύ σας στην καθημερινή σας ρουτίνα. Με το να αποκαλείτε ο ένας τον άλλον με χαϊδευτικά, με το να στέλνετε μήνυμα με ρομαντικό περιεχόμενο όταν λείπετε πολλές ώρες στη δουλειά, με το να έχετε οπτική επαφή όταν μιλάτε μεταξύ σας και με το να αγγίζεστε και να αγκαλιάζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε (το ίδιο ισχύει και για τα φιλιά – με λίγη προσοχή μόνο τώρα λόγω του κορωνοϊού).

Πηγή