Πολλά ακούγονται, ελάχιστα ισχύουν.


Κλισέ, μύθοι, παραπληροφόρηση, χαλασμένο τηλέφωνο (φταίμε και εμείς οι δημοσιογράφοι, το ξέρουμε) για ένα θέμα τόσο σοβαρό για τη ζωή μας και καθοριστικό για την ευτυχία ενός ζευγαριού.

Μήπως είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια για το σεξ;

Ας ξεκινήσουμε από 3 ισχυρούς μύθους που διαιωνίζονται στο πέρασμα των χρόνων, και φυσικά δεν ισχύουν:

1. Τα ζευγάρια κάνουν σεξ κάθε μέρα.
Χμμ, αυτό νομίζεις, ειλικρινά; Αυτό συμβαίνει στην αρχή της γνωριμίας και μάλιστα όχι μία αλλά πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Για ένα ζευγάρι όμως που είναι χρόνια μαζί, έχει παντρευτεί και αποκτήσει παιδί, ακόμα κι αν το πάθος είναι ακόμα ζωντανό, οι συνθήκες συνήθως δεν βοηθάνε.

2. Οι άντρες είναι πάντα διαθέσιμοι για σεξ.
Επειδή μπορούν να λειτουργήσουν ερωτικά χωρίς να εμπλέκονται συναισθήματα και ψυχολογία, είναι σίγουρα περισσότερο ορεξάτοι για σεξ από ό,τι μια γυναίκα που έχει ανάγκη καλύτερες συναισθηματικές συνθήκες. Ας μην στιγματίζουμε όμως τα φύλα. Αν έχεις όρεξη, δείξτο, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Απλά σεβάσου τις ανάγκες του άλλου.

3. Οι γονείς μας δεν κάνουν σεξ.
Θα ήθελες να το πιστεύεις; Ή μήπως οι γονείς σου είναι άνω των 80; Γιατί τα ζευγάρια ζωής, εάν δεν έχουν προβλήματα υγείας, μπορούν να συνερευθούν ερωτικά, ακόμα και όταν έχουν μπει στην τρίτη ηλικία.

Αυτό βέβαια μην το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα για να αναβάλλεις το σεξ για μετά. Ζήστο τώρα. Η ζωή είναι ωραία αλλά απρόβλεπτη!

Πηγή