Κι όταν λέμε «καμία»... το εννοούμε – δες γιατί


Κι όταν λέμε «καμία»... το εννοούμε – δες γιατί

Όταν χωρίζεις με κάποιον, ολόκληρος ο κόσμος σου μοιάζει διαφορετικός και η καθημερινότητά σου μπορεί να γίνει αμήχανη. Πολλές φορές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκέφτεσαι με τις ώρες τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά και τι μπορεί να κάνει το άλλο πρόσωπο τώρα.

Όταν χωρίζεις με κάποιον, δεν μπορείς να σταματήσεις να επισκέπτεσαι το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ελπίζεις κρυφά μέσα σου ότι θα σου στείλει κάποιο μήνυμα κειμένου. Ή μπορείς να προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι καλύτερα να προχωρήσεις παρακάτω.

Σου φαίνεται βουνό, αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο σου ακούγεται. Ο κανόνας «καμιά επαφή» θα φροντίσει να σε διευκολύνει.

Τι είναι ο κανόνας «καμιά επαφή»;

Βασικά, ο κανόνας απαγόρευσης επαφής είναι μια περίοδος κατά την οποία αποφεύγεις να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου. Αυτό σημαίνει ότι ούτε στέλνεις μηνύματα ούτε τον καλείς.

Σημαίνει επίσης να μην επισκέπτεσαι τα κοινωνικά του μέσα, να τον παρακολουθείς ή να τον επισκέπτεσαι στην πραγματική ζωή.

Ο κανόνας απαγόρευσης επαφής σημαίνει να ακολουθήσεις κατά λέξη αυτό που εννοεί, έτσι ώστε να μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου και να αποκτήσεις λίγο χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου. Εάν εκτελεστεί σωστά, αυτός ο κανόνας σε βοηθά να θεραπευτείς σωστά από τον χωρισμό και επιταχύνει επίσης τη διαδικασία επούλωσης.

Σου δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσεις ως άτομο, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου με τον σωστό τρόπο, αν και οι δύο πιστεύετε ότι η επανένωση είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες και των δύο.

Η σημασία του κανόνα χωρίς επαφή μετά από διακοπή

Περίπτωση πρώτη: Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ξεχάσεις κάποιον και να προχωρήσεις, αλλά συνεχίζεις να επισκέπτεσαι το προφίλ του, συνεχίζεις να του στέλνεις μηνύματα, να τον καλείς (ή ίσως και τα δύο), ενώ ελπίζεις ότι θα θεραπευτείς και θα τον ξεχάσεις κάπως μαγικά.

Περίπτωση δεύτερη: Τώρα, ας πούμε ότι δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις μετά τον χωρισμό. Αισθάνεσαι εντελώς σε σύγχυση και δεν είσαι σίγουρη αν θα πρέπει να προχωρήσεις ή να τα ξαναβρείτε. Εξακολουθείς να έχεις συναισθήματα γι’ αυτόν και ελπίζεις ότι μια μέρα θα είστε ξανά μαζί, αλλά δεν είσαι σίγουρη αν πρέπει. Συνεπώς, συνεχίζεις να του στέλνεις μηνύματα, να τον καλείς (ή ίσως και τα δύο), με την ελπίδα ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά σου.

Περίπτωση τρίτη: Είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι θέλεις να είστε ξανά μαζί, αλλά δεν είσαι σίγουρη αν θέλει κι εκείνος το ίδιο πράγμα. Έτσι, συνεχίζεις να του στέλνεις μηνύματα, να τον καλείς (ή ίσως και τα δύο), ελπίζοντας ότι τελικά θα αλλάξει γνώμη.

https://www.instagram.com/p/BzT1RsFgXrl/

Πιστεύεις ότι σε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις περιπτώσεις, η επικοινωνία μαζί του μετά τη διάλυση είναι καλή ιδέα; Εάν ναι, γιατί; Εάν όχι, γιατί όχι;

Εφόσον δεν μπορώ να γνωρίζω την απάντησή σου, θα σου εξηγήσω απλώς γιατί δεν είναι καλή ιδέα να συνεχίσετε να επικοινωνείς με τον πρώην σου μετά τον χωρισμό:

α) Εάν θέλεις να τον ξεχάσεις και να προχωρήσεις, η επικοινωνία μαζί του θα σε κάνει ακόμα πιο μπερδεμένη και δεν θα μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι.

β) Εάν δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό, είναι καλύτερα να του δώσεις λίγο χρόνο παρά να οδηγηθείς σε λάθος κατεύθυνση λαμβάνοντας παρορμητικές αποφάσεις.

γ) Εάν θέλεις να είστε ξανά μαζί, αλλά ο πρώην σου δεν είναι σίγουρος για αυτό, επικοινωνώντας μαζί του θα τον κάνεις να νιώσει πίεση και θα γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Πρέπει να του δώσεις λίγο χώρο και χρόνο για να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει.

Γιατί λειτουργεί πάντα ο κανόνας μη επαφής;

Ο κανόνας των 90 ημερών χωρίς καμία επαφή μετά τον χωρισμό είναι το καλύτερο στοίχημά και για τους δύο. Εφαρμόζοντας τον κανόνα, επιτρέπεις στον εαυτό σου να επανασυνδεθεί με τον αληθινό εαυτό σου και να τον απαλλάξεις από όλη την τοξικότητα που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια του χωρισμού σας.

Αν θέλεις να προχωρήσεις, είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χώρο και χρόνο για να επουλωθείς σωστά. Εάν θέλεις να είστε πάλι μαζί, είναι επίσης σημαντικό να δώσεις στη σχέση σας λίγο χρόνο για να επανέλθουν οι ισορροπίες και να κλείσουν και των δύο οι πληγές επίσης.

Ο κανόνας χωρίς επαφή και η ανδρική ψυχολογία

Ναι, ο κανόνας «καμιά επαφή» λειτουργεί για όλους και οι άντρες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Δες τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο μυαλό του κατά τη διάρκεια του κανόνα απαγόρευσης επαφής (με «ειδική ανάλυση» στις παρενθέσεις):

Θα μπερδευτεί. (OMG, συνήθιζε να μου τηλεφωνεί και να μου στέλνει μηνύμαα όλη την ώρα και τώρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι πλέον ζωντανή. Ίσως τελικά μετακόμισε ή συνάντησε κάποιον άλλο - ή ίσως και τα δύο.)

Θα αναρωτιέται τι συμβαίνει στο κεφάλι και τη ζωή σου. (Αναρωτιέμαι αν εξακολουθεί να μου αρέσει. Μπορεί να είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί μου, αλλά δεν θέλει να το ξέρω και γι' αυτό με αγνοεί. Αναρωτιέμαι τι κάνει τώρα.)

https://www.instagram.com/p/CK0MiotpPU9/

Μπορεί επίσης να αισθάνεται θυμωμένος. (Μισώ αυτήν τη γυναίκα. Ποια πιστεύει ότι είναι και με αγνοεί έτσι και με διαγράφει από τη ζωή της; Ξέρω τι είναι. Προσπαθεί να με χειριστεί και είμαι καλύτερα χωρίς αυτήν ούτως ή άλλως. Θα σταματήσω να τη σκέφτομαι και θα διαγράψω τα συναισθήματά μου γι' αυτήν, κι η ζωή μου θα είναι ευκολότερη.)

Μπορεί επίσης να αρχίσει να του λείπεις (υποθέτοντας ότι εξακολουθεί να έχει συναισθήματα για εσάς). (Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τον τρόπο που χαμογελάει, τον τρόπο που τρώει την αγαπημένη της σοκολάτα, τον τρόπο που τα μάτια της αστράφτουν με χαρά όποτε με βλέπει. Μου λείπει τόσο πολύ, και αυτό με σκοτώνει.)

Σημείωση: Ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια, ότι του λείπεις κατά τη διάρκεια της περιόδου «καμιάς επαφής» είναι εάν αρχίσει να σου στέλνει μηνύματα.

Υπάρχουν δύο πιθανά αποτελέσματα εδώ:

α) Θα αναπτύξει ισχυρότερα συναισθήματα για σένα και θα κάνει προσπάθεια να τα ξαναβρείτε.

β) Ή τελικά θα προχωρήσει.

Ό,τι κι αν γίνει, αν έχετε δώσει και οι δύο την ευκαιρία να εφαρμόσετε τον κανόνα αυτό, αυτό που θα προκύψει θα είναι το καλύτερο και για τους δύο. Αν μείνετε στην απόφαση του χωρισμού θα έχετε επιζήσει ενός διαστήματος που σας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσετε ανάγκες, επιθυμίες και θα έχετε βγει πιο δυνατοί. Αν έχετε δει ότι θέλετε να είστε μαζί, θα έχετε αξιοποιήσει το διάστημα της μη επαφής για να εξετάσετε λάθη και να γίνετε καλύτεροι.

Όπως και να έχει θα είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου, θα έχεις ωριμάσει και θα είσαι έτοιμη να συνεχίσεις τη ζωή σου πιο δυνατή, πιο ισορροπημένη και πιο συνειδητοποιημένη!

Πηγή