Αποκωδικοποιώντας την πιο ερωτική «επαφή» της στιγμής


Όταν η σωματική επαφή μειώνεται (για λόγους ασφαλείας) και η word of mouth επικοινωνία περιορίζεται, η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που μένει για να καταλάβεις αν υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα από το άτομο που καίγεσαι να γνωρίσεις καλύτερα.  Το φλερτ, λοιπόν, στα χρόνια του Covid19, ενίσχυσε περισσότερο από οτιδήποτε την οπτική επαφή, όπου ανέκαθεν αποτελούσε την δυνατότερη στιγμή μιας νέας γνωριμίας. Η πρώτη ματιά είναι άλλωστε αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις και μπορεί (εύκολα) να καταλήξει σε κεραυνοβόλο έρωτα. Αρκεί να το δουλέψεις κάπως, ώστε να καταλάβεις αμέσως τι σκέφτεσαι ο νέος κούκλος ή η νέα κούκλα συνάδελφος σου. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι το eye contact, έχει τους δικούς του κανόνες που μπορούν να σου «μιλήσουν», όταν τα στόματα σιωπούν ή δεν φαίνονται καν.

Ανασηκωμένα φρύδια. Τα φρύδια που συνοδεύουν τα μάτια και αποτελούν την κορνίζα του προσώπου, όταν ανασηκώνονται έστω και ελάχιστα, μεγαλώνουν το βλέμμα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μάλλον του/της αρέσεις και μάλιστα πολύ, γιατί τα μάτια που «ανοίγουν» περισσότερο, προδίδουν μια ευχάριστη έκπληξη.   

Χαμόγελο στα μάτια, έχεις δει; Για κοίταξέ τον/την καλύτερα. Νομίζω είναι γνωστό, πως το χαμόγελο δεν περιορίζεται  μόνο στο στόμα, ειδικά αυτή την περίοδο, που παραμένει κρυμμένο πίσω από την μάσκα, όλοι μας βάζουμε τα δυνατά μας να δείχνουμε χαμογελαστοί με τα μάτια. Πόσο μάλλον όταν επηρεάζεις κάποιον θετικά, το χαμόγελο εξαπλώνεται στα μάτια, τα φρύδια, τα αφτιά……

Οι κόρες των ματιών γίνονται τεράστιες. Πρόκειται για ένα αρκετά διακριτικό σημάδι, που όμως αν το θέλεις πολύ σίγουρα θα βρεις τρόπο να το προσέξεις. Σύμφωνα με την ειδική στην γλώσσα του σώματος, λέει η Patti Wood, «η διαστολή της κόρης του ματιού είναι μια εγκεφαλική ανταπόκριση που παρουσιάζεται όταν σου αρέσει και σε έλκει κάτι».

Δεν παίρνει τα μάτια του/της από πάνω σου. Όταν οι περισσότεροι αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους στις οθόνες, η οπτική επαφή που διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά, μάλλον κάτι έχει να σου πει. Αν τον/την «τσακώσεις» να σε παρατηρεί επίμονα, κοιτάζοντας τα μάτια, τα μαλλιά σου, τα χείλη σου, τότε ναι σίγουρα του/της αρέσεις.