Επουλώνοντας μια μεγάλη πληγή


Η απιστία ίσως είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην σχέση σου, σκέφτεσαι. Μπορεί όμως και όχι, λέω εγώ. Σίγουρα όταν μαθαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά με τον/την σύντροφό σου και συγκεκριμένα πως έχει απιστήσει, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να τον/την πατήσεις με το αυτοκίνητο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Κάποιες φορές όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχει μια μικρή φωνούλα που σου φωνάζει για το αντίθετο. Έτσι σκέψεις και ελπίδες πως θα καταφέρεις να ξαναχτίσεις την σχέση σου μαζί του/της αρχίζουν να ξεπροβάλουν. Αν πραγματικά αισθάνεσαι πως αξίζει να το προσπαθήσεις και αποτελεί δική σου και μόνο επιλογή, τότε κάντο. Δεν είμαστε εδώ για να σε κρίνουμε, αλλά για να σου δώσουμε μερικά tips προκειμένου να καταφέρεις να επουλώσεις την πληγή που προκάλεσε στη σχέση σας και έπειτα να αποφασίσεις αν θα συνεχίσετε μαζί ή και όχι τη ζωή σας.

Συζητήστε ανοιχτά. Έχεις δικαίωμα να ξέρεις τα πάντα για όσα συνέβησαν. Κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτή την «άτυχη» στιγμή. Κάθε ποτέ την/τον συναντούσε; Πότε αρχίσαν να βγαίνουν; Έκαναν σεξ; Μέσα από όλα όσα θέλεις να μάθεις, θα αρχίσεις σιγά σιγά να αποκτάς μια καλύτερη εικόνα για τα συναισθήματα του/της συντρόφου σου, για το αν έχει πραγματικά μετανιώσει για ότι έγινε. Ασφαλώς καλό θα ήταν να θέσεις κάποιο χρονικό όριο σε τέτοιου είδους συζητήσεις, καθώς δεν έχει νόημα να το συζητάτε όλη μέρα, αφήνοντάς το να καθορίζει την ζωή σας.

Keep calm. Ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή, όμως φρόντισε να μετριάσεις τον θυμό σου προκειμένου να πάρεις όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αν είσαι συνεχώς επιθετική ή επιθετικός, θα φοβάται να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που αναζητάς, καθώς θα ξεσπάς συνέχεια πάνω του/της (όχι και άδικα!).

Ζήτησε βοήθεια. Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτή την δοκιμασία μόνη/μόνος σου, ζήτησε στήριξη από την οικογένειά σου, τους φίλους σου ακόμα και από κάποιον ειδικό.

Δεν είναι ακόμα ώρα για άφεση αμαρτιών. Μην τον/την συγχωρήσεις απευθείας σε καμία περίπτωση. Πρέπει να περάσεις μέσα από τα στάδια του θυμού και του πόνου προκειμένου να «ξεθυμάνει» όλο αυτό μέσα σου. Σε διαφορετική περίπτωση πάντα θα σε τρώει και θα τον/την κατηγορείς με την πρώτη ευκαιρία.

Συγχωρέσε τον/την μόνο και εφόσον είναι δική σου επιλογή και αισθάνεσαι έτοιμη/έτοιμος. Κακά τα ψέματα, μόνο στο πέρασμα του χρόνου θα μπορέσεις να αφήσεις πίσω την απιστία. Αν νιώθεις πως αξίζει συγχωρέσε και απλά δώστε χρόνο στην σχέση σας μέχρι να συνέλθει. Και να θυμάσαι πως η συγχώρεση θα επιτρέψει πρώτα να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και ύστερα να αποφασίσεις αν θα συνεχίσετε μαζί ή όχι.