Τι να κάνεις όταν έχεις στείλει μήνυμα και δεν υπάρχει (άμεση) απάντηση;


 

 

Μπορεί να έχεις έξυπνο κινητό, να σε περιτριγυρίζουν έξυπνες συσκευές τελευταίας τεχνολογίας αλλά τα λεπτά συνεχίζουν να περνάνε μαρτυρικά στο smartwatch σου, αν έχεις στείλει μήνυμα και το αντικείμενο του πόθου σου αργεί να απαντήσει.

Το να στείλεις μήνυμα μερικές φορές από μόνο του είναι μια απόφαση που μπορεί να σε αγχώσει, πόσο μάλλον όταν η απάντηση δεν φαίνεται να έρχεται όσο γρήγορα θα ήθελες.

Δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμα μια εφαρμογή που να κάνεις ctrl z και να παίρνει πίσω το μήνυμα που στέλνεις, όταν νιώθεις ότι μετανιώνεις για την αποστολή του μηνύματος.

 

Το θέμα ωστόσο είναι ότι από το πώς θα αντιδράσεις και πώς θα συμπεριφερθείς στο χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι να σου στείλει απάντηση θα εξαρτηθεί το τι γνώμη θα σχηματίσει για σένα αλλά και τι «μηνύματα» περνάς με τη στάση σου…

Προφανώς είστε στην αρχή μιας γνωριμίας για να έχεις την αγωνία του αν και πότε θα σου απαντήσει, οπότε είναι σημαντικό να επιδείξεις αυτοκυριαρχία και να μην κάνεις τις λάθος κινήσεις που μπορεί να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού και να σου στοιχίσουν την άδοξη λήξη της παρτίδας!

Μείνε στο ένα μήνυμα

Ένα μήνυμα ίσον με ένα μήνυμα. Που σημαίνει, ότι αν έχεις στείλεις ένα μήνυμα στο κινητό μην αρχίσεις να στέλνεις το ίδιο ή άλλο μήνυμα σε όλες τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιεί… μέχρι να σου απαντήσει. Ένα μήνυμα είναι αρκετό. Ούτε mail ούτε φωνητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή.

Πλέον οι περισσότερες εφαρμογές μηνυμάτων έχουν τη δυνατότητα να σε πληροφορούν πότε και εάν ο παραλήπτης είδε το μήνυμα.

 

Don’t panic

Το ότι είδε το μήνυμα και δεν απάντησε αμέσως δεν είναι λόγος για να πανικοβληθείς και να βάλεις με το μυαλό σου το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ότι δεν ενδιαφέρεται. Ο χρόνος βαραίνει διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Μερικές φορές υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μπορεί να αποπροσανατολίσουν κάποιον και να τον κάνουν να καθυστερήσει την απάντησή του.

Το πιο απλό: να μείνει από μπαταρία, να μην έχει καλό σήμα, ή η στιγμή που έλαβε το μήνυμα να μην είναι η καλύτερη, που να επιτρέπει να στείλει άμεσα απάντηση.

Take your time

Από το να μετράς τα λεπτά μέχρι την ώρα που θα στείλει την απάντηση, πάρε τον χρόνο σου για να σκεφτείς πώς νιώθεις και τι πραγματικά θα ήθελες από τη σχέση σας. Τι σου αρέσει σε αυτόν τον άνθρωπο, τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο. Αν δεις ότι μέχρι τώρα σου έχει δείξει καλά δείγματα με τη συμπεριφορά του, δεν χρειάζεται να τον βάλεις στη μαύρη λίστα αν δεν σου απαντήσει αμέσως στο μήνυμά σου. Δεν σου λέω να φανταστείς το μέλλον σου μαζί του, απλώς να δεις αν αξίζει τον κόπο να ξεροσταλιάζεις πάνω από το κινητό σου…

Keep your mind busy

Μιλώντας για κινητό, απομακρύνσου από αυτό… Αν το κοιτάς συνέχεια δεν πρόκειται να έρθει πιο γρήγορα η απάντηση. Το αντίθετο, όσο πιο πολύ προσηλώνεσαι σε αυτό τόσο πιο αργά (και βασανιστικά) θα νομίζεις ότι περνάει ο χρόνος. Αν θες ντε και καλά να στείλεις μήνυμα σε κάποιον, για να ροκανίσεις τον χρόνο αλλά και για να απασχολήσεις ευχάριστα και δημιουργικά το μυαλό σου, στείλε μήνυμα στον κολλητό ή στην κολλητή σου ή στους φίλους σου για να βρεθείτε. Αλλά μη μείνεις στο μήνυμα, βγείτε, βρεθείτε, περάστε καλά.

Ακόμα και σε σχέση να είσαι, το να έχεις χρόνο για την προσωπική και κοινωνική σου ζωή είναι σημαντικό, πόσο μάλλον όταν ακόμα είστε σε μια πιο πρώτη και ασαφή φάση.

Keep media distance

Εκτός από το να μην προβείς στην αποστολή δεύτερου μηνύματος (προτού σου απαντήσει) καλό θα ήταν να μην τον βομβαρδίσεις με like και σχόλια ή άλλες χαριτωμένες διαδράσεις στα προφίλ των κοινωνικών του μέσων. Είναι σαν να προσπαθείς να τραβήξεις πάνω σου την προσοχή του και να του υπενθυμίσεις με απεγνωσμένο τρόπο την ύπαρξή σου.

Στην ίδια λογική, προσπάθησε να μη στείλεις μήνυμα σε φίλους του ή κοινούς σας γνωστούς για να τους ρωτήσεις ή για να ψαρέψεις πληροφορίες για το γιατί δεν σου έχει απαντήσει.

Ωστόσο, μια διακριτική βόλτα στο προφίλ του ίσως σου δώσει την απάντηση, αν για παράδειγμα δεις απροκάλυπτες πόζες με άλλη/άλλον. Αν όμως δεν δεις τίποτα περίεργο ή ανησυχητικό, δώσε λίγο χρόνο ακόμα για να σου απαντήσει.

Ασχολήσου με τον εαυτό σου

Όταν έχεις μια ρουτίνα και μια καθημερινότητα που σε γεμίζει, δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις πώς περνάει ο χρόνος κι ούτε η μόνη σου έγνοια είναι πότε θα λάβεις μήνυμα. Συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές σου. Μάλιστα, αν μπορείς σχεδίασε και μερικές έξτρα περιποιήσεις για να καλομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες. Έτσι και οι μέρες θα περάσουν ανώδυνα αλλά και θα έχεις προσφέρει σε σένα μερικές επιπλέον απολαύσεις.


 

Βάλε ένα deadline

Μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου (καθώς μόνο σε σένα μπορείς) μια διορία. Είτε του μέχρι πότε θα περιμένεις απάντηση ή μέχρι πότε μπορείς να στείλεις ένα δεύτερο μήνυμα. Αν αποφασίσεις να στείλεις μήνυμα πριν σου απαντήσει, αν έχει περάσει το εύλογο διάστημα της μιας εβδομάδας, προτίμησε να είναι κάτι απλό και χαλαρό χωρίς αιχμές ή διάθεση για καβγά. Αν δεν σου απαντήσει πάλι, μην ασχοληθείς ξανά. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις τον χρόνο σου.

Μη σε πάρει από κάτω

Δεν είμαστε συμβατοί με όλους τους ανθρώπους, επίσης ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι ταιριάζουμε με κάποιον ή ότι περνάμε καλά μαζί του, μπορεί το timing τελικά να μην είναι το σωστό και ο άλλος είτε να έχει ανοιχτά μέτωπα (που δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού) είτε να μην είναι έτοιμος για κάτι σοβαρότερο από ένα απλό φλερτ.

Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθείς, συνήθως ότι γίνεται είναι για καλό. Να σκέφτεσαι ότι έληξε ανώδυνα κάτι που θα μπορούσε να σε είχε ταλαιπωρήσει περισσότερο χωρίς λόγο. Το ότι δεν προχώρησε αυτό το ειδύλλιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρεωθείς κάποια αποτυχία, ή ότι πρέπει να σκέφτεσαι άσχημα για τον εαυτό σου.

Η δική σου αξία δεν υπονομεύεται από τη μη αναγνώριση των άλλων…