Αρέσει στους άντρες η γυναίκα-κυνηγός; Έχουμε τα στοιχεία


«Αν το θέλεις, άφησέ τον να σε κυνηγήσει...» συμβούλευαν οι παλιές τις πιο νέες, με αποτέλεσμα να μεταδώσουν στις μοντέρνες πλέον γυναίκες το μήνυμα ότι ο άντρας θέλει να το παίδεμα του για να σε πάρει στα σοβαρά. Οι ερευνητές όμως έρχονται να καταρρίψουν ό,τι έχτισαν με τόσο κόπο οι μανάδες μας και τα γυναικεία περιοδικά, υποστηρίζοντας ότι η παλιά «συνταγή» δεν ισχύει στην σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερα με την αύξηση του ποσοστού της... γυναίκας-κυνηγού.

Σύμφωνα με το site γνωριμιών eHarmony.co.uk, το να είσαι υπερβολικά επιφυλακτική με έναν πιθανό σύντροφο, δεν είναι δελεαστικό για τον άλλον και μόνο το 7% των single γυναικών υπακούει στον «κανόνα των τριών ημερών», πριν επικοινωνήσει μετά από ένα ραντεβού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο το 4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να περιμένεις πριν απαντήσεις στο μήνυμα ενός νέου συντρόφου. «Το να φανείς υπερόπτης και να καθυστερήσεις να απαντήσεις στο μήνυμα του άλλου, δεν λειτουργεί στην εποχή της άμεσης επικοινωνίας. Με τα κινητά και τα social media δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για να μην απαντήσεις αμέσως» εξηγεί η ειδικός σχέσεων, Jenni Trent Hughes, και προσθέτει «Αυτή η τεχνική λειτουργούσε καλύτερα στις ταινίες και όχι στην πραγματική ζωή. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα στις θετικές δράσεις. Το χαμόγελο και η εκτίμηση για το ποιοι είναι και τι έχουν να προσφέρουν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πορευτείς».

Μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά θα πρέπει να αντισταθείς στο ξεσκόνισμα του προφίλ στο facebook του μελλοντικού σου ραντεβού, παρόλο που το 38% παραδέχεται ότι το κάνει. Αυτό ισχύει γιατί το διαδικτυακό προφίλ δεν θα σου δώσει την πραγματική εικόνα για το άτομο που σε ενδιαφέρει.  

Μια ακόμη αποκάλυψη που μας εξέπληξε, ήρθε με την παραδοχή ότι είναι αποδεκτό να αναφέρεις τον πρώην σου στο πρώτο ραντεβού, μέσα όμως σε ένα θετικό πλαίσιο. «Δεν έχει να κάνει για το ποιον θα μιλήσεις, αλλά για το πώς θα μιλήσεις» τονίζει η Dr Hughes, εξηγώντας ότι μια «κλειστή» συμπεριφορά θα σε οδηγήσει μόνο σε ένα πράγμα: να κλείσεις την πόρτα σε μία δυνητικά επιτυχημένη σχέση.