Όχι μόνο στον αντρικό πληθυσμό… 


Ακαταμάχητη δεν είναι μόνο εκείνη που γοητεύει τους άντρες, αλλά μια προσωπικότητα που όλοι εκτιμούν και θαυμάζουν. Είναι αυτό το φως που λούζει ένα πρόσωπο, που δεν είναι απαραίτητα όμορφο, αλλά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια χτισίματος μια ισχυρής και ακαταμάχητης προσωπικότητας, το πρώτο βήμα  είναι να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και κυρίως να διαθέτεις αυτοπεποίθηση: αυτό είναι ένα χάρισμα που αν δεν το έχεις, μπορείς με τα χρόνια, με την δουλειά επάνω στον εαυτό σου και με την καλλιέργεια των δεξιοτήτων σου, να το αποκτήσεις.

Ποιά όμως είναι αυτά τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μια ακαταμάχητη προσωπικότητα;

aaakatamahin.jpg

 

- Αν ασχοληθείς στην ζωή σου με πράγματα που όχι απλώς σου αρέσουν, αλλά σε παθιάζουν: πάρε παράδειγμα από τις φίλες σου και δες αυτές που αγαπούν πάρα πολύ την δουλειά τους, ή ασχολούνται με πάθος με ένα χόμπι, με μια δραστηριότητα, ή με κάποιο σπορ. Δεν το νιώθεις ότι όταν μιλούν γι' αυτό που τους αρέσει, λάμπουν;

- Μην φοβάσαι να σπουδάσεις κάτι πάνω από τις δυνάμεις σου, ή κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ. ‘‘Φτάσε όπου δεν μπορείς’’, έγραφε ο Καζαντζάκης στον Αλέξη Ζορμπά. Γενικά ο άνθρωπος με γνώσεις και καλλιέργεια είναι ακαταμάχητος.

- Φροντίζε τον εαυτό σου, χωρίς να υπερβάλλεις.

- Αν είσαι τολμηρή, αν δεν λες όχι σε μια ξαφνική περιπέτεια, δεν φοβάσαι να κάνεις κάτι τρελό που σου προτείνει η παρέα, αυτό είναι ένα υπέροχο στοιχείο που κάνει μια γυναίκα μοναδική.

- Το να έχεις πλάκα και κυρίως να μην φοβάσαι να τσαλακώσεις την εικόνα σου.

- Να έχεις στιλ.

- Να εκπέμπεις γαλήνη, ισορροπία, αλλά και δύναμη.

- Να ταξιδεύεις, να διαβάζεις, να μαθαίνεις συνέχεια καινούργια πράγματα.

- Να είσαι ευγενική: ο φύσει ευγενής άνθρωπος που σέβεται τους απέναντι, την φύση, τα ζώα, τους πιο αδύναμους και δεν πληγώνει κανέναν με την συμπεριφορά του, δεν ρίχνει καρφιά στις φίλες, είναι πλέον σπάνιος και μοναδικός γι᾽ αυτό και ξεχωρίζει…

- Αν δεν έχεις ανάγκη να δείχνεις στα social πόσο ωραία είσαι και πόσο μοναδικά περνάς, είναι δείγμα επάρκειας.

- Τέλος, ακαταμάχητος είναι ένας άνθρωπος που ακόμη κι αν δεν έχει καταφέρει όλα τα παραπάνω, δεν σταματά κάθε φορά να προσπαθεί για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 Πηγή: Allyou.gr/ Τζίνα Σπάρτακου