Αν μισείς τη δουλειά σου, υπάρχουν 3 τρόποι να το διαχειριστείς, αν δεν σε παίρνει να παραιτηθείς.


Είσαι σε μια δουλειά που κάποιες στιγμές νιώθεις ότι δεν αντέχεις, αλλά δεν μπορείς και να την αφήσεις γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν; Αν "μισείς τη δουλειά σου", α παρακάτω tips των ψυχολόγων θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις -όσο περνάει από το χέρι σου- την κατάσταση.

1. Τσέκαρε αν μπορείς να αναλάβεις νέα καθήκοντα. Αν οι καθημερινές υποχρεώσεις σου σού φαίνονται μονότονες και εξαντλητικές, συζήτησε με τους προϊσταμένους σου μήπως αναλάβεις να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να βρεθείς ακόμη πιο πηγμένη/ος, αλλά σε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι δεν πάει άλλο, δεν έχεις να χάσεις πολλά: ποιος ξέρει, μπορεί ο νέος ρόλος σου να λειτουργήσει σαν σανίδα σωτηρίας.

2. Προσπάθησε να δεις διαφορετικά τους συναδέλφους σου. Αν γνωριστείς καλύτερα μαζί τους, ίσως η καθημερινότητά σας γίνει πιο ευχάριστη, ακόμη και τις ημέρες που θα σε περιμένει μια στοίβα από φακέλους πάνω στο γραφείο. Πρότεινέ τους ένα καφεδάκι έξω ή στο σπίτι σου και μπορεί να διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου είναι πολύ διαφορετικοί από ό,τι τους φανταζόσουν μέχρι τώρα.

3. Προσπάθησε να δεις διαφορετικά τη δουλειά σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπάθησέ το, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στους άλλους γι' αυτήν. Αντί να τους λες, απλά, «μισώ τη δουλειά μου», δοκίμασε να εστιάσεις στα θετικά με φράσεις τύπου: «Δεν μου αρέσει η πολιτική της εταιρείας, αλλά τουλάχιστον κάποιοι συνάδελφοί μου είναι πολύ εντάξει». Ίσως τελικά αλλάξει και ο τρόπος που την αντιμετωπίζεις...