Τώρα που έχεις χρόνο, μπορείς να ασχοληθείς και με το μπάνιο. Υπάρχει ένα τρικ και είναι θεϊκό. Trust us.


Kοίτα, στο… μυαλό μας, έχουμε μια έπαυλη σαν αυτή του Puff Diddy. Την έχουμε στην πραγματικότητα; Όχι. Έχουμε τα εκατομμύριά του; Επίσης, όχι. ΟΚ τι να κάνουμε; Μπορεί να έχουμε μόλις 20€ στο πορτοφόλι μας, που πρέπει να μας βγάλουν για τις επόμενες 3 μέρες, αλλά είμαστε κουλ ατομάκια κι αυτό μετράει.

Και τώρα αν έχουμε και ένα μικροσκοπικό φοιτητικό σπίτι και όχι το mansion του αείμνηστου Hugh Heffner, και πάλι μια χαρά περνάμε.

Το μικρό μας σπίτι μπορεί να μην έχει πολλά δωμάτια ή ένα μεγάλο μπάνιο, με μπανιέρες, ντους και τα σχετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε να δείχνει θαυμάσιο και… μεγαλύτερο! Με τα κατάλληλα… διακοσμητικά τρικ όλα γίνονται!

Όσον αφορά λοιπόν, το μπάνιο, υπάρχει ένα εύκολο τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις ακόμα και αν είσαι άσχετος με την διακόσμηση του σπιτιού! Με αυτό το τρικ θα το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό και γενικά… πιο όμορφο!

Οι επαγγελματίες διακοσμητές έχουν δώσει όνομα σε αυτό το τρικ: ονομάζεται “tone-on-tone”. Και εξηγώ περισσότερα: “tone-on-tone” είναι η εύκολη τεχνική του να δίνεις βάθος σε μικρούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δουλέψεις με μία απόχρωση μόνο στον χώρο που θέλεις να δείχνει πιο μεγάλος. Χρησιμοποιώντας ένα χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις και βάζοντας πράγματα τα οποία έχουν ενδιαφέρον σαν υλικά και υφές, θα δώσεις βάθος ακόμα και στον πιο μικροσκοπικό χώρο!

bathroomsmalltrick_01.jpg

Φωτό: Logan Ripley / Unsplash

 

Οπότε αν αποφασίσεις να βάψεις το μπάνιο σου, για π.χ σε λευκό χρώμα, μπορείς να συμπεριλάβεις στους τοίχους και ένα λίγο πιο «σπασμένο» λευκό, σαν αυτό του πάγου για να δώσεις περισσότερη διάσταση στον μικρό χώρο!

Done and done!

 

Kεντρική φωτό: Sergio Briones / Unsplash