Nιώθεις ότι λείπει ένα κομμάτι του παζλ  της σεξουαλικότητάς σου;


Για να δω αν κατάλαβα καλά: Eχεις στα χέρια σου ένα κουβάρι κι έναν γρίφο που θες να ξεμπλέξεις. Είσαι μπερδεμένη λες. Τέλειαα.

Ναι, αλλά όχι για τη σεξουαλικότητά σου. Πριν υιοθετήσεις οποιαδήποτε ερωτική  ετικέτα, φυσικό είναι να νιώθεις μπερδεμένη, γιατί εδώ καλά καλά δεν είμαστε εκπαιδευμένοι στο ποια είναι τέλος πάντων αυτή η σεξουαλικότητα μας.

Ξέρω πως είναι: O μισός σου εαυτός αρχίζει να σου κουνά το δάχτυλο απ τη μία κι απ την άλλη να σε τραβολογά ο άλλος σου μισός.

Εκεί λοιπόν- εδώ είναι το gap προσοχή- αρχίζεις και αναρωτιέσαι για τα σχέδια που έχει ο θεός, οι άλλοι και τα κοινωνικά δίκτυα για σένα.

 

Παραγγέλνοντας το κοκτέηλ της αμφισβήτησης, ζήτησες να σου προσθέσουν κι ένα σοτ κουλτούρας μέσα, « σκέφτομαι μήπως έχω εσωτερικευμένη biphobia, αλλά δε νομίζω».

Ναι, είσαι οι γιατροί χωρίς σύνορα, με μοναδικό σύνορο/εμπόδιο το μυαλό σου.

Ν αφήσουμε όμως λίγο στο πλάι την έννοια σου. Ε, ξέρεις ποια έννοια, εμένα περιμένεις να στο πω;

Αυτό βρε παιδί, που κάθε λεπτό που περνάει, εσύ πρέπει να είσαι εντελώς σίγουρη για ότι κάνεις και ότι σου περνάει απ’ το μυαλό.

Να έχεις τον έλεγχο στο πιλοτήριο.

 

Τι αλτερνατίβα είναι πάλι αυτή τώρα; Σε φοβίζει ο τρόπος που σε κάνουν οι λέξεις να αισθάνεσαι, γιατί απλά εσύ δεν θες να αισθάνεσαι τίποτα.

Είναι σεβαστό οποιουδήποτε το κενό.

Κι αυτό δεν είναι εργαλείο του sex coaching.

Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να επικυρώσεις.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να δηλώσεις.

Δεν είναι κάτι δύσκολο, πανεύκολο είναι.

Και το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου.

Κι αντί γι αυτό, μήπως να παραδοθείς σε ό, τι είναι αληθινό μέσα σου, γιατί αυτό είναι και το μόνο σου σίγουρο.

Ε; τι λες; καλό νομίζω ακούγεται…

 

Μόλις ανακαλύψεις πως σε κάνει να αισθάνεσαι μια λέξη  όλα θ αποκτήσουν νόημα.

Έτσι, όχι, όχι σίγουρα δεν υπάρχει κουβάρι.

Σαν γυναίκα 30+ ανήκεις στην Generation Z.

Η προσέγγιση της γενιάς Z για το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι -έχεις δίκιο- επαναστατική και ξεβολεύει. Πλέον αρκετοί 30αρηδες  δεν αναγνωρίζονται ως εντελώς ετεροφυλόφιλοι και γνωρίζουν κάποιον που δεν είναι αυτοπροσδιορίζεται σαν αγόρι ή κορίτσι.

Υπάρχουν οι χιπστερς, οι ασεξουαλικοί, οι αστείοι, οι καμμένοι από στρες και οι επιτυχημένοι εντός ορίων, οι υπερμάτσο, τα μακριά μαλλιά, τα κοντά μαλλιά, τα καθαρά ξυρισμένα πρόσωπα, τα γενειοφόρα, τα τατουάζ, τα τρυπημένα, τα μυώδη, τα λαμπερά, τα φτιαγμένα ζυγωματικά και τα λιλά εξτένσιονς. Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, να μπουν μέσα του ή να γίνουν αναχωρητές, να σπουδάσουν ιατρική, να υποστηρίξουν στρατηγικές μάρκετινγκ, να αγωνιστούν για κοινωνική δικαιοσύνη, να γράψουν μυθιστορήματα ή να είναι άνεργοι, και πολλοί ακόμα που δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν.

 

Το θέμα πια είναι ευτυχώς ότι κανένας και τίποτε δεν είναι άσπρο- μαύρο. Όλοι αλλάζουμε. Συνέχεια. Γι αυτό προτείνω για αρχή ν αλλάξεις τις λέξεις του στόρυ που λες στον εαυτό σου.

Ζήσε σ’ ολόκληρο το φάσμα σου με αρμονία κι άσε τα χρώματά σου να σ’ εκπλήξουν.

Πιάσε μια υπέροχη λέξη: Chiaroscuro, φωτοσκίαση δηλαδή για τα δικά μας. Γεννημένη τον 16ο αιώνα στο ρεύμα του Baroque, χρησιμοποιήθηκε από τους ζωγράφους που δήλωναν μ αυτή, την χρήση των έντονων κοντράστ ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, συνήθως τολμηρές αντιθέσεις που είναι ικανές να επηρεάσουν ολόκληρη τη σύνθεση. Και σήμερα υπάρχει σαν τεχνικός όρος και δουλεύεται από τους ιστορικούς τέχνης, ανθρώπους του σινεμά και της φωτογραφίας.

Γιατί στο είπα τώρα αυτό; Κοίτα να δεις, καθώς μεγαλώνεις, κάθε μέρα που περνάει, είναι σα ν αποδέχεσαι, να φοράς τίτλους για σένα: Λες ας πούμε: Είμαι ετερόφυλη δεν παίζω στο γήπεδο των bisexuals. Τέλος.

 

Μπα; τι λες; γιατί να μην εκπλήξεις τον εαυτό σου, να μην τον  προκαλέσεις κάποιες φορές; ο.κ βοήθεια, φαντάσου ότι ο straight κι o gay συνυπάρχουν σε μια μπάντα χρωμάτων, όπως ακριβώς τα βλέπεις στο ουράνιο τόξο, κι αυτό το πρισματικό φάσμα είναι το τέλειο σπίτι σου για δοκιμή και πειραματισμό. Αυτό λοιπόν το φάσμα είναι ο μόνος δρόμος σου μέσα στην πληρότητα σου, μέσα σε όλα όσα μπορείς να είσαι.

Συμβαίνουν κι αυτά καμμιά φορά από κει που δεν το περιμένεις…

Θυμήσου ότι η σεξουαλική ταυτότητά σου είναι ένα μοναδικό παζλ με εκπληκτικά πλακάκια και είναι έγκυρη. Θυμήσου ότι είσαι μοναδική και υπέροχη.

Κι είναι εντάξει να είσαι μια κακή αμφιφυλόφιλη. Είναι εντάξει να έχεις μια προτίμηση για το ίδιο ή το άλλο  φύλο, είναι εντάξει να ασχολείσαι αποκλειστικά με ανθρώπους μόνο ενός φύλου, είναι εντάξει να μην ασχολείσαι καθόλου με κανέναν. Είναι εντάξει να είσαι polyamorous. Είναι εντάξει να είσαι ασυγκίνητη απ το κοινωνικά αποδεκτό. Είναι εντάξει αν πέσεις σε ένα ετερόφυλο στερεότυπο. Και κυρίως είναι εντάξει να μην είσαι εντελώς 100% βέβαιη για την ταυτότητά σου. Δεν υπάρχει καν σωστός και λάθος τρόπος να γιορτάζεις την σεξουαλικότητά σου.

 

Το μόνο που υπάρχει είναι τα ναι που θα πεις στον εαυτό σου.

Κι αυτό το ναι θα σε κάνει ικανή να μυρίζεις τα αρώματα που αποκτά ο αέρας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Αν αφήσεις τις αισθήσεις σου τέντα θα τα πιάσεις. Καλά, καλά, περίμενε. Ανοίγουμε Γιαπωνέζικο λεξικό. Στο l η λέξη lei σημαίνει πνεύμα και η λέξη lenka πάει να πει, ο ποιητικός σύνδεσμος μεταξύ δύο ανθρώπων, φαντάσου ένα πυρακτωμένο καλώδιο που μόνο εκείνοι μπορούν να δουν, να νιώσουν. Oxι όχι βγάλε τελείως το σεξ  από την εδώ εξίσωση. Μιλάμε για εκείνους-είμαι σίγουρη σου χει τύχει και σένα- που ερωτεύονται!