Γιατί ξέρουμε πως τα ΜΜΕ σε βομβαρδίζουν


Οι εξελίξεις τρέχουν, με την επικαιρότητα πλέον να αλλάζει από ώρα σε ώρα. Καινούργιες ειδήσεις έρχονται στο φως και οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι αμέτρητες. Σίγουρα δεν είναι όλες χρήσιμες ή αληθινές και φυσικά αφήνουμε ασχολίαστη την συμπεριφορά ορισμένων «δημοσιογράφων» που εκμεταλλεύονται κρίσιμες περιόδους για τα νούμερα τηλεθέασης και τα clicks.

Πολλές φορές όλος αυτός ο καταιγισμός των εξελίξεων μας προκαλεί πονοκέφαλο και συμβάλει σημαντικά στο να γεμίζουμε επιπλέον έγνοιες. Σαφώς κάποιες περιστάσεις μπορεί από μόνες τους να μας φοβίζουν και να μας πανικοβάλλουν, όμως δεν θα ήταν καλύτερο να μπορούσαμε να ελέγξουμε αυτό το άγχος; Το άγχος της επικαιρότητας; Σου έχουμε την λύση με τρία απλά tips που μπορείς να ακολουθήσεις από σήμερα κιόλας, ώστε τα επόμενα γεγονότα να σε βρουν «προετοιμασμένη».

1.Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω τρεις ερωτήσεις: «Είναι το πρόβλημα ελεγχόμενο;», «Είναι ρεαλιστικό;», «Υπάρχουν λύσεις για αυτό;». Όταν η είδηση είναι πραγματική, πολλές φορές έχουμε την τάση να «φουσκώνουμε» τον ρεαλισμό της στο μυαλό μας. Κοινώς κάνουμε την τρίχα τριχιά. Κλείσε τα αυτιά σου σε περαιτέρω σχολιασμούς και επεξηγήσεις «καλοθελητών» και αποδέξου την πραγματικότητα όπως είναι. Σίγουρα το πρόβλημα μπορεί να μην λύνεται εκατό τοις εκατό, όμως ψάξε βρες ποια κομμάτια του μπορούν να λυθούν και θα την βρεις την άκρη.

2.Προσπάθησε να σταματήσεις να κρίνεις τον εαυτό σου: Δεν έχει νόημα να σκεφτείς πως «είσαι τόσο αφελής που κάθεσαι και αγχώνεσαι για τα νέα». Πρέπει πάντα να είσαι καλή/όςκαι υποστηρικτική/ός με τον εαυτό σου. Ζούμε σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς και ο καθένας θα μπορούσε να παρασυρθεί από την επικαιρότητα. Σταμάτα να το κάνεις αυτό και σύντομα θα δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

3.Προσπάθησε να ελέγξεις το πλήθος των ειδήσεων που λαμβάνεις: Οι άνθρωποι που έχουν άγχος τείνουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να αφήνουν καμία είδηση να πέσει κάτω, κάτι που επιβαρύνει επιπλέον τον ψυχικό τους κόσμο. Κλείσε και λίγο την τηλεόραση ή τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου, δεν τρέχει κάτι, γιατί είτε παρακολουθείς μανιωδώς τις ειδήσεις είτε όχι, κανείς μας δεν μπορεί να έχει δεδομένο τι θα συμβεί αύριο, αυτό άλλωστε είναι η ζωή.