Ο κάθε άνθρωπος βγάζει για διαφορετικούς λόγους selfie.


Ο κάθε άνθρωπος βγάζει για διαφορετικούς λόγους selfie. Εσύ, γιατί;

Μια νέα, μικρής έκτασης, έρευνα που έγινε στο Brigham Young University, μας προτείνει μέσα αποτελέσματά της, να δούμε με διαφορετικό μάτι τις selfies που περνάνε από το feed μας. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της, Steven Holiday, επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο οι ναρκισσιστές που επιλέγουν την αυτοφωτογράφηση, και τονίζει μετά και από τα δεδομένα που προέκυψαν, ότι τα κίνητρα όσων μοιράζονται τέτοια στιγμιότυπα ποικίλλουν.

Υπάρχουν (τουλάχιστον) 3 τύποι ανθρώπων που βγάζουν selfies, σύμφωνα με την έρευνα.

#1. Ο επικοινωνιακός

Ενδιαφέρονται πραγματικά για συζήτηση και βγάζουν selfies κυρίως για να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους τους, την οικογένεια τους και τους ακόλουθους τους. Σαν παράδειγμα, δίνεται η Anne Hathaway με την φωτογραφία που ανέβασε και αφορούσε τη συμμετοχή της στις εκλογές. Έδωσε το έναυσμα για συζήτηση, όπως είναι φυσικό.

https://www.instagram.com/p/BMjbg9rDerl/

 

#2. Ο αυτοβιογραφικός

Υπάρχουν και αυτοί που έχουν τις selfies ως εργαλείο για να καταγράφουν τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους. Θέλουν να δείχνουν αυτές τις φωτογραφίες στον περίγυρο τους, αλλά περισσότερο θέλουν να κρατήσουν αυτές τις στιγμές και όχι να έχουν κάποια αλληλεπίδραση. Παράδειγμα εδώ, είναι οι φωτογραφίες του Scott Kelley από το διάστημα. 

https://www.instagram.com/p/9_nwi4gXry/

 

#3. Ο self promoter


Τέλος, υπάρχουν και οι άνθρωποι που τους αρέσει να μοιράζονται όλη τους τη ζωή και θέλουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους θετικά. Παράδειγμα εδώ, τα μέλη της οικογένειας Kardashians.


https://www.instagram.com/p/BHP4mwuAY_b/
 

Παρά τα παραδείγματα και τα συμπεράσματα, ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε στο Health ότι οι τύποι των selfies θα πρέπει να χαρακτηρίζονται καλύτερα από αυτόν που τις βγάζει. Έχει να κάνει με το κίνητρο, όπως τονίζει. "Δε μπορώ απλά να κοιτάξω στο Instagram κάποιου και να ξέρω ότι το κάνει για επικοινωνιακό σκοπό" προσθέτει. "Έχει να κάνει με το γιατί δημοσιεύουν selfies, και αυτό μπορεί να μην είναι προφανές από το προφίλ τους" καταλήγει. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/22290-oi-3-typoi-anthropon-pou-vgazoun-polles-selfies