Νέα έρευνα τονίζει ότι το να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη, σε βοηθά σε έναν όχι και τόσο.


Νέα έρευνα τονίζει ότι το να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη, σε βοηθά σε έναν όχι και τόσο... ονειρικό τομέα της ζωής σου.

Έχεις ένα δύσκολο project  στη δουλειά; Το report που πρέπει να παραδώσεις έχει φτάσει σε ένα απροσδόκητο τέλμα; Το αντίδοτο σε όλα τα επαγγελματικά σου προβλήματα είναι ένα: άφησε  τη φαντασία σου ελεύθερη και ρίξ’το στην... ονειροπόληση.

Και μπορεί να νομίζεις ότι δεν πρέπει να αναλώνεις την ενέργεια και το χρόνο σου στην ονειροπόληση, ωστόσο, νέα ερευνητικά δεδομένα, αποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλός σου εργάζεται πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της ονειροπόλησης.

Και δεν το λέμε εμείς αλλά, συγκεκριμένα, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια. Σε αυτήν, μάλιστα, βρέθηκε ότι τα άτομα που αφήνουν το μυαλό τους ελεύθερο ενώ, παράλληλα, κάνουν απλές δουλειές τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, ως εκ τούτου, να εξασκούν τις διεκπεραιωτικές και πρακτικές ικανότητες τους.Ταυτόχρονα, όμως, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η ονειροπόληση ενισχύει τη λειτουργία και του αριστερού ημισφαίριου του εγκεφάλου,  ξεκλειδώνοντας έτσι και την δημιουργική σκέψη μας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα στη δουλειά δεν έχεις παρά να κλείσεις τα μάτια και να αφήσεις τις σκέψεις σου ελεύθερες για λίγα λεπτά και θα βρεις τη λύση.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/22156-na-giati-prepei-na-afineis-ti-fantasia-sou-eleytheri