Ακολούθησε τρεις συμβουλές-κλειδιά που θα σε απαλλάξουν από το στρες και θα σε οδηγήσουν και πάλι στη χαρά.


Ακολούθησε τρεις συμβουλές-κλειδιά που θα σε απαλλάξουν από το στρες και θα σε οδηγήσουν και πάλι στη χαρά.

Κάθε Δευτέρα στη δουλειά νιώθεις περισσότερο κουρασμένη, ενώ κάθε Κυριακή βράδυ γκρινιάζεις ότι δεν καταλαβαίνεις πώς πέρασε τόσο γρήγορα το Σαββατοκύριακο. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 3 (επιστημονικά αποδεδειγμένα) τρικ που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις στο έπακρο τις ημέρες... αργίας σου.

* Συμπίεσε τις μικροδουλειές σου. Για να μην πνιγείς από τη λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις, μόλις μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο προσπάθησε να κλείσεις σ’ ένα συγκεκριμένο τρίωρο τα βασικότερα. Θα αποφύγεις έτσι να πεις “Θα αφήσω τις πιο άχαρες δουλειές για αργότερα” κάτι που, τελικά, θα σε κρατήσει απασχολημένη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ειδικοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι σίγουρα υπάρχουν δουλειές που μπορούν να αγνοηθούν ή να γίνουν ευκολότερα. Για παράδειγμα: χρειάζεται όντως όλο το σπίτι σου «πέρασμα» με ηλεκτρική σκούπα ή δεν μπορείς να δώσεις τηλεφωνικά την παραγγελία σου στο super-market, εξασφαλίζοντας ότι θα σου φέρουν τα ψώνια;

* Αποσυνδέσου. Μετά από μια γεμάτη επαγγελματικές υποχρεώσεις και δύσκολες αποφάσεις εβδομάδα, η τηλεόραση μοιάζει με όαση; Στην πραγματικότητα δε σε χαλαρώνει. Ομάδα κοινωνιολόγων του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα λιγότερα ευτυχισμένα άτομα παρακολουθούν κατά 30% περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Περιόρισε, επιπλέον, το σερφάρισμα στο Internet, ει δυνατόν κλείσε το κινητό σου και απέφυγε να τσεκάρεις mails, εκθέσεις, ειδήσεις, ανακοινώσεις κτλ που αφορούν στη δουλειά.

* Αναθεώρησε την άποψή σου για τα Κυριακάτικα βράδια. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, όσο ανακαλείς στη μνήμη σου δυσάρεστες εμπειρίες τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να τις δεις να επαναλαμβάνονται. Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχεις περάσει αρκετά μελαγχολικά Κυριακάτικα βράδια, εν όψει ακόμα μίας εργάσιμης εβδομάδας, απλά ξέχασέ τα! Αυτή την Κυριακή θα γεμίσεις το χρόνο σου με μια ευχάριστη δραστηριότητα -ακόμα καλύτερα, θα εφαρμόσεις έναν από τους παραπάνω κανόνες- κι έτσι το βράδυ θα πέσεις να κοιμηθείς με καλή διάθεση  κι ευχάριστες μνήμες κι όχι με τσακισμένα νεύρα. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/22224-na-pos-tha-kaneis-ta-savvatokyriaka-sou-pio-apolafstika