Η ζωγραφική δε βοηθά μόνο στο να διώξουμε τη λύπη αλλά και μας αποσπά, λέει νέα έρευνα.


"Η ζωγραφική είναι καλό". Συχνά το ακούμε, μπορεί το ίδιο συχνά να το λέμε. Όμως, υπάρχουν αποδείξεις; Η απάντηση είναι ναι! Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychology of Aestetics Creativity, αναφέρει ότι η ζωγραφική λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία μας, βοηθώντας μας να εκφράσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα και έτσι να τα διώξουμε μακρυά.

Ωστόσο, δεν είναι αυτή η μόνη ενδιαφέρουσα διαπίστωση από τη συγκεκριμένη έρευνα.  Η ζωγραφική δε βοηθά μόνο στο να διώξουμε τη λύπη αλλά και μας αποσπά! "Αυτό που λειτουργεί καλύτερα στο να μας φτιάξει η διάθεση  είναι η απόσπαση της προσοχής μας από αρνητικά συναισθήματα, μέσα από τη ζωγραφική" αναφέρει η επικεφαλής Jennifer Drake Ph.D, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Brooklyn College.

Για την συγκεκριμένη έρευνα, εξετάστηκαν 40 φοιτητές για αρκετές ημέρες. Η Drake αναφέρει ότι θέλει να συνεχίσει τις μελέτες ώστε να διαπιστώσει τα οφέλη που μπορεί να υπάρχουν σε μεγαλύτερες περιόδους που κάποιος επιλέγει να ζωγραφίζει, όπως πχ ένα μήνα. Πιστεύει ότι αν κάποιος ζωγραφίζει για να αποσπάται από τα δυσάρεστα, τότε μπορεί να βοηθηθεί ψυχολογικά σε καθημερινή βάση. 

Μέχρι να βγει κι άλλη έρευνα, εσύ κάνε το δικό σου πείραμα. Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι άσχημο, πιάσε μαρκαδόρο και χαρτί!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19186-o-kalyteros-logos-na-ksekiniseis-simera-ti-zografiki