Μήπως να σταματήσεις να το κάνεις;


Μήπως να σταματήσεις να το κάνεις;

 

 

Αν μετά τον χωρισμό νιώθεις χαμένη και μπερδεμένη, είναι φυσικό να προσπαθείς να πιαστείς από την παραμικρή ελπίδα που να σε συνδέει με το παρελθόν. Κι εκεί, είναι που πέφτεις στην παγίδα και τροφοδοτείς τον πληγωμένο σου εαυτό με ψέματα που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις παρακάτω. Ναι, το ξέρουμε ότι το κάνεις άθελά σου, αλλά ήρθε η ώρα να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα.

 

1. «Μπορεί να τα ξαναβρουμε». Αυτή η σκέψη είναι και η μεγαλύτερη εξαπάτηση, γιατί αρχίζεις να υπεραναλύεις όλα τα... σπασμένα κομμάτια. Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν κάτι σπάει, δύσκολα κολλάει πάλι και αν τελικά κολλήσει, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Κλισέ; Ίσως, αλλά ισχύει.

 

2. «Τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα όσο νόμιζα». Του αρέσει η βανίλια, προτιμάς τη σοκολάτα. Λατρεύεις να ακούς μουσική κι εκείνος δεν μπορεί να πει ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι. Εκδηλώνεις την αγάπη σου με αγκαλιές και φιλιά κι εκείνος είναι κλειστός σαν στρείδι. Ναι, τα αντίθετα έλκονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέτουν τα θεμέλια για μια σχέση που θα αντέξει στον χρόνο. Είκοσι χρόνια από τώρα, δεν θα θέλεις να συνεχίζετε να μαλώνετε για τα ίδια πράγματα.

 

3. «Όλες οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά». Λένε ότι όταν σου αρέσει η δουλειά σου, δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μέρα. Μετέφρασέ το τώρα για τις σχέσεις. Τίποτα στη ζωή δεν θα πρέπει να γίνεται «υποχρεωτικά». Η μαγεία συμβαίνει όταν καθετί έρχεται φυσικά. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται προσπάθεια για να κρατήσεις ζωντανή την αγάπη, αλλά αν φαντάζεσαι κάποιον άλλον κάθε φορά που ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου, τότε καλύτερα να ξανασκεφτείς αν είσαι με τον σωστό άνθρωπο.

 

4. «Έπρεπε να περιμένω μετά τις γιορτές». Πάντα υπάρχουν γενέθλια, γιορτές ή επέτειοι που περιμένουν στη γωνία και στο τέλος καταλήγεις να έχεις χάσει αρκετό χρόνο. Τράβηξε το χάνζαπλαστ. Όσο πιο γρήγορα πάρει αέρα η πληγή τόσο πιο εύκολα θα θεραπευτεί.

 

5. «Θα καταλήξω μόνη μου». Το να μένεις με τον λάθος άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί φοβάσαι ότι θα καταλήξεις μόνη με 10 γάτες, δείχνει μόνο φόβο κι έλλειψη αυτοπεποίθησης και αγάπης του εαυτού σου. Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου, μαζί με όλες τις ιδιορρυθμίες του.

 

Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr