Ταυτόχρονα ξεκινάει ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 30 ετών και οι υπερτοπικές μετακινήσεις


Σε χθεσινό του διάγγελμα, στις 21/4/21, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα γιορτάσουμε το Πάσχα με όρους lockdown  και την αμέσως επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει άρση των μέτρων για την εστίαση, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενώ θα παραταθεί η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι για το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έγινε καμία αναφορά στις χθεσινές ανακοινώσεις ενώ για τον Πολιτισμό αναφέρθηκε μόνο πως θα επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού χωρίς ωστόσο να δίνεται πράσινο φως για τους χώρους του πολιτισμού.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό διάγγελμα:

Άρση μέτρων: Εστίαση-Γυμνάσια/Δημοτικά- Τουρισμός

«Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.»

Εμβολιασμός: πολίτες άνω των 30 ετών/ Υπερτοπικές μετακινήσεις

Ανακοινώθηκε πως από την Μεγάλη Εβδομάδα  ξεκινάει ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 30 ετών, ενώ από τις 15 Μαΐου θα επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι από τη Μεγάλη εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται μία ώρα αργότερα, στις 22.00 αντί για 21.00. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 23.00 από τις 3 Μαΐου και έπειτα που θα ανοίξει η εστίαση.