Τί προβλέπεται για τις μετακινήσεις, την εστίαση, τα θέατρα και τα σχολεία


Η αυξητική τάση των κρουσμάτων καθώς και των διασωληνωμένων αλλά και ο αριθμός θανάτων δεν αφήνει περιθώρια για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα με ημερομηνία- κλειδί την 1η Δεκέμβρη όπως σχεδιαζόταν. Το αρχικό σενάριο της κυβέρνησης όπως είχε ανακοινωθεί ήταν η σταδιακή άρση του lockdown μόνο υπό την προϋπόθεση πως τα ημερήσια κρούσματα θα έπεφταν στα 500. 

Δηλώσεις Β. Κικίλια

«Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν. Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα».

Δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά

«Η όποια συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με γνώμονα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Δηλώσεις Ν. Κεραμέως

«Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων».

Κεφάλαιο εστίαση

Υπάρχει σκέψη να ανοίξει η εστίαση τις γιορτές και συγκεκριμένα τα εστιατόρια με μέγιστο αριθμό 4 ατόμων ανά τραπέζι και ωράριο λειτουργίας ως τις 10 το βράδυ. Κλειστά αναμένεται να μείνουν τα καφέ και τα μπαρ μαζί με τα γυμναστήρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους. Κλειστά προβλέπεται να παραμείνουν επίσης τα χιονοδρομικά και τα χειμερινά θέρετρα.