Φωτογραφίες που προκαλούν συγκίνηση και δίνουν ελπίδα ότι τα ΑΕΙ ανήκουν στους φοιτητές και τους διδάσκοντες


Συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα ΑΕΙ της χώρας παραμένουν κλειστά χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας η παραμικρή προσπάθεια για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Κι όσο ο καιρός περνάει, οι φοιτητές κινδυνεύουν όλο και περισσότερο να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους δεδομένου ότι για τη λήψη πτυχίου προϋπόθεση σε πολλά τμήματα των σχολών της χώρας είναι η δια ζώσης παρακολούθηση εργαστηρίων, κλινικών ασκήσεων αλλά και της ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης.

Παρόλα αυτά, φοιτητές και καθηγητές αποδεικνύουν τον τελευταίο καιρό με τη στάση τους ότι η γνώση μπορεί να νικήσει όλα τα ''εμπόδια''. Το πρώτο δια ζώσης μάθημα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, ακολούθησε το ΕΚΠΑ και τώρα η Ιατρική Σχολή Κρήτης.

Φωτογραφίες από την υπαίθρια διάλεξη στο ΕΚΠΑ:

addz.webp

 

aaadz.webp

Δηλώσεις φοιτητών ΕΚΠΑ:

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος Φιλοσοφικής μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

 

Ανακοίνωση φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης:

Δελτίο τύπου για τη συμβολική διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή Κρήτης μετά από περισσότερο από 1 χρόνο κλειστών σχολών Σήμερα, 19 Μαρτίου και ώρα 12:00, φοιτητές Ιατρικής από όλα τα έτη μαζεύτηκαν στο εξωτερικό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου για ένα διαφορετικό μάθημα συμβολικού χαρακτήρα, έπειτα από 1 χρόνο απουσίας από τα Πανεπιστήμια. Τη διάλεξη ανέλαβε να παραδώσει ο Καθηγητής Φυσιολογίας Ιωάννης Δαλέζιος, ο οποίος σταθερά όλον αυτό τον καιρό βρίσκεται πλάι στους φοιτητές και τις προσπάθειές τους.

Το μάθημα, Που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο και τηρώντας τις αποστάσεις, αφορούσε την “φυσιολογία” του Πανεπιστημίου, μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξής του, ενώ συζητήθηκαν και επίκαιρα θέματα για το Πανεπιστήμιο του σήμερα. Μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης για το επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουμε και στη μέριμνά της να περνάει νομοσχέδια για τις κλειστές εδώ και 1 χρόνο σχολές, δίνουμε το “παρόν” και λέμε ως εδώ στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Ως εδώ και στις διπλωματικές απαντήσεις περί επιστροφής μας στα νοσοκομεία και στην κλινική άσκηση. Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές. Το μέλλον είναι οι φοιτητές. Και όπως φάνηκε σήμερα, ίσως τελικά υπάρχει ελπίδα.