Οι πρακτικές ασκήσεις έχουν παγώσει και πλέον η απαγόρευση επεκτείνεται χρονικά...


 Στην νέα κοινή Υπουργική απόφαση που υπεγράφη στις 21/03/2020 για την «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας», ορίζεται ρητά και η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Η απόφαση ορίζει την παράταση της απαγόρευσης μέχρι και τις 10.4.2020.

Η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης μετά το πέρας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των Α.Ε.Ι. δύναται να παραταθεί για ίσο χρονικό διάστημα με αυτό της απαγόρευσης και έως τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση διεξαγωγής αυτής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κάθε πρόγραμμα σπουδών των Α.Ε.Ι., με την επιφύλαξη τυχόν αντίθετων ειδικών ρυθμίσεων στους επιμέρους Κανονισμούς των προγραμμάτων σπουδών των Α.Ε.Ι..

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις με αριθμ. πρωτ. 113/12.3.2020 οδηγίες, οποιαδήποτε διεκπεραίωση εγγράφων σχετικά με τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.