Ποιες ομάδες φοιτητών διακρίθηκαν στο διαγωνισμό InnovInAgri.


Σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώθηκαν οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

-Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της ΈλληνFood η οποία αξιοποιεί τα σταφύλια μετά την οινοποίηση και τα κελυφωτά φιστίκια Β’ διαλογής στοχεύοντας στην παραγωγή βιολειτουργικών gluten-free αλεύρων, στη μείωση επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. 

-Τη 2η θέση έλαβε η ομάδα της ByMar η οποία αξιοποιεί τα υποπροϊόντα ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. 

-Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της OH LIVE, η οποία παρουσίασε ελληνικά βότανα για αφεψήματα σε κάψουλες συμβατές με Nespresso.

Οι υπόλοιπες ομάδες περιλαμβάνουν τις:

Nutreco, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών ζωοτροφών.

MeatFresh, παραγωγή έξυπνων ετικετών τύπου TTI για την παρακολούθηση της αλλοίωσης των ευπαθών προϊόντων.

OPTiFARM, αγροτική online υπηρεσία Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης.

Οι έξι ομάδες παρουσίασαν τα ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Για την υλοποίηση των σχεδίων τους δέχτηκαν βοήθεια από καθηγητές τους αλλά και από στελέχη των εταιρειών Grant Thornton, Apivita, Μύλοι Λούλη, Hellenic Value Α.Ε. Ερευνών & Συμβούλων και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το 2ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΓΠΑ.