Πήραν το πρώτο βραβείο σε όλη την Ελλάδα.


Μια ομάδα φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πήρε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με την MetLife.

Οι σπουδαστές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Γεωργόπουλος, Νικόλας Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Βαγγέλης Ποταμιάνος αποτελούν τα στελέχη της «CargOps», η οποία δημιούργησε ένα «έξυπνο» κοντέινερ που ειδοποιεί τόσο τον ιδιοκτήτη του εμπορεύματος όσο και το μεταφορέα για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Επιπλέον, σε περίπτωση παραβίασης ή παρέκκλισης από το προκαθορισμένο δρομολόγιο, εκπέμπει σήμα κινδύνου.

«Πολλές χιλιάδες κοντέινερ χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», σχολίασε σχετικά ο Νικόλας Δουρελιάδης, προσθέτοντας: «Μια εφαρμογή σαν τη δικιά μας που θα μπορεί να εξασφαλίζει την παρακολούθηση και την ασφαλή άφιξη των προϊόντων είναι κάτι που λείπει από την αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να πείσουμε ότι η ιδέα μας είναι καινοτόμα, με παγκόσμια προοπτική και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο του Ελληνικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να διακριθούμε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό "Εnterprise Challenge 2018" του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018».