Μάθε τα πάντα για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο στην ειδική εκδήλωση στις 31 Μαΐου. 


Με επίκεντρο τη στρατηγική συνεργασία με το CERN, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ανοιχτών για το κοινό και με δωρεάν είσοδο την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με γενικό τίτλο «Επιταχύνοντας την καριέρα σου» θα πραγματοποιηθούν ομιλίες προκειμένου να γνωρίσει το κοινό την εμπειρία της συνεργασίας και της εργασίας στο κορυφαίο ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία. Την αρχή θα κάνει ο Εμμανουήλ Τσεσμελής, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του CERN και εκ των πρωτεργατών της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που θα μιλήσει για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω του CERN για φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Για την εμπειρία της μετακίνησης στην Ελβετία και της εργασίας στο CERN θα μιλήσει ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παράλληλα με τις σπουδές του ζει και εργάζεται στο CERN.

Το "Επιταχύνοντας την καριέρα σου" θα κλείσει ο καθηγητής Κώστας Βασιλάκης, που θα αναλύσει τον τρόπο που μπορούν οι φοιτητές να συνδυάσουν σπουδές και μαθητεία ή εργασία στο CERN.

Στη συνέχεια θα αρχίσει το συμπόσιο τάσεων, επιθυμιών και οραμάτων (trends, wishes and dreams) που αναζητά τις νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έως το 2025 αλλά και τις νέες ευκαιρίες ανοίγονται για τη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Microsoft Research Tony Hey, θα μιλήσει για το πώς οι πρωτοποριακές έρευνες που γίνονται στο CERN συμπορεύονται με τις εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής.