Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με το project «Astronomizing Aegean». 


Μία θέση στα ημιτελικά του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αστρονομίας Odysseus II κατέκτησαν οι φοιτητές του Ομίλου Παρατηρησιακής Αστρονομίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι.

Οι φοιτητές κέρδισαν την πρώτη θέση ανάμεσα στις εθνικές συμμετοχές και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους ημιτελικούς του Odysseus II που θα γίνουν στην Τσεχία, το Βέλγιο και την Πολωνία τον Ιούνιο.

astronomizingaegean.jpg

Έμπνευση για το project που παρουσίασαν πήραν από το ίδιο το νησί της Σάμου. Με στόχο να κάνουν την επιστήμη της αστρονομίας πιο προσιτή, οι φοιτητές έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο μέσα από την αλλαγή της κλίμακας, αναπαρέστησαν το ηλιακό μας σύστημα, «μεταφέροντας» κάθε πλανήτη σε ένα νησί ή πόλη του Αιγαίου. Για παράδειγμα ο Ήλιος, δηλαδή το κέντρο είναι το Καρλόβασι, η Ικαρία είναι ο Άρης και τα Χανιά είναι ο Ποσειδώνας. 

{youtube} TckVU-Gsojo{/youtube}

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι οι: Παναγιώτης Κεραμίδης, Δωροθέα Ντζουβάρα, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Ντιάνα Κομπιλέα, Σοφία Φιλίππου, Ιωάννα Στρούλιου, Βασίλης Αυξωνίδης, Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Ευδοκία Κοκκινάκη, Κωνσταντίνος Σούρσος, Νικολέτα Χατζόγλου, Ιωαννης Πατμανίδης. 

Στο διαγωνισμό θα πάρει μέρος και η φοιτήτρια Έλενα Δαβερώνη από το Πάντειο Πανπιστρήμιο με το project «Development of Space Research: Environmental Implications».