Δες τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις 32 υποτροφίες του Ιδρύματος.


Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (Masters και Διδακτορικά) σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού προκήρυξε το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Συγκεκριμένα, θα χορηγηθούν:
- 12 υποτροφίες, ύψους 5.000 ευρώ έκαστη, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα στους κλάδους: Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ναυτιλιακές Σπουδές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσια Διοίκηση, Οικονομική Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Αγροτική Οικονομία.
20 υποτροφίες, ύψους 20.000 ευρώ έκαστη για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στους κλάδους: Regional Economics and Development, Industrial Economics, Shipping, Trade and Finance, Business Administration, Public Administration, Environmental Economics, Agricultural Economics.

Η συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις
1. Να έχουν ελληνική ιθαγένεια 
2. Να έχουν γεννηθεί μετά τις 31/12/1986
3. Να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ Ελλάδας ή εξωτερικού σε τομέα της Οικονομικής Επιστήμης ή απόφοιτοι Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π., Πολυτεχνείο Κρήτης) και Πανεπιστημιακών Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής 
4., Να έχουν ελάχιστο βαθμό πτυχίου 8/10 (ή ανάλογο από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού)
5. Να έχουν έγγραφη βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο της επιλογής τους ότι έχουν γίνει δεκτοί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το οποίο ζητείται η υποτροφία
6. Για σπουδές στην Ελλάδα, να έχουν άριστη γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και να είναι κάτοχοι αντίστοιχου πτυχίου.
7. Για σπουδές στο εξωτερικό, να έχουν άριστη γνώση της γλώσσας στην οποία διδάσκεται το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το οποίο ζητείται η υποτροφία και να είναι κάτοχοι αντίστοιχου πτυχίου. 
8. Να μην έχουν λάβει οποιαδήποτε υποτροφία ή επιχορήγηση από άλλο φορέα, κρατικό ή μη, για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018. 

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και θα ληφθούν υπόψη τα παρακάτω κριτήρια (προτεραιότητα στους πρωτοετείς φοιτητές μεταπτυχιακών):
1. Της βαθμολογίας των υποψηφίων σε συνδυασμό με την αξιολογική κατάταξη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος προέλευσης
2. Της αξιολογικής κατάταξης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος προορισμού. 
3. Του έτους μεταπτυχιακών σπουδών για το οποίο ζητείται η υποτροφία 
4. Της κατοχής ή μη άλλου ισότιμου τίτλου σπουδών. Προτεραιότητα δίδεται σε φοιτητές που δεν κατέχουν άλλο ισότιμο τίτλο σπουδών. 
5. Της γνώσης ξένων γλωσσών και των αντίστοιχων πτυχίων των υποψηφίων. 
6. Της οικονομικής κατάστασης των υποψηφίων. 
7. Της εκτίμησης της γενικής προσωπικότητας των υποψηφίων βάσει των στοιχείων της αίτησης ή βάσει προσωπικής συνέντευξης. 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.