Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο Ευγενίδη στην Αθήνα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βράβευσε την Παρασκευή 7 Απριλίου φοιτητές και φοιτήτριες και απένειμε το Μετάλλιο του Ιδρύματος σε ευεργέτες του. 
Τα Βραβεία Αριστείας στους φοιτητές έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αριστεία που πρώτη φορά στην ανθρωπότητα ακούστηκε από τον Όμηρο με τη φράση «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων». Τόνισε ακόμα ότι η αριστεία για εμάς τους Έλληνες πρέπει να είναι αυτονόητη και ότι «δεν αρκεί να διακρίνουμε τους αρίστους, πρέπει να δίνουμε σε κάθε άνθρωπο και ιδίως σε κάθε νέο άνθρωπο τη δυνατότητα να γίνει άριστος. [..]Η αριστεία είναι θέμα ικανοτήτων δεν είναι προνόμιο εχόντων και κατεχόντων. Και αυτό το χρέος του ίσου ξεκινήματος από την ίδια αφετηρία είναι βασικό».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε για να είμαστε «πραγματικά εραστές της αριστείας» πρέπει να αποβάλλουμε το φθόνο, «να έχουμε τη γενναιότητα να αναγνωρίζουμε σε καθέναν αυτό που είναι και μπορεί να προσφέρει και όχι «να φθονούμε κάποιον επειδή είναι ικανότερος από εμάς». «Το να έχεις τη γενναιότητα να αναγνωρίζεις στον άλλον την αριστεία, είναι και αυτό ένα είδος αριστείας».

pavlopoulospanaigaiou.jpg

Με τα βραβεία Αριστείας, το Πανεπιστήμιο Αιγίου επιβραβεύει κάθε χρόνο εξαιρετικές διακρίσεις και επιτεύγματα στη διάρκεια των σπουδών. Για φέτος, αξιολογήθηκαν 41 συνολικά υποψηφιότητες φοιτητών από τις 5 Σχολές και τελικά τα βραβεία απονεμήθηκαν:

Α. Μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες
Άντρη Ανδρονίκου, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών- Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού 
Αναστάσιος Πετρόπουλος, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μαθηματικών
Χρήστος Κυρικλίδης, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης -Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης*
Πανωραία Πουλάκη, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων*
* Το βραβείο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης απονεμήθηκε από κοινού στον κ. Χ. Κυρικλίδη και στην κα Π. Πουλάκη 

Β. Προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες:
Δανάη Σακκά, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής *
Δέσποινα Τρασανίδου, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής *
Χρήστος Δομούζης, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων 
Δημήτριος-Γεώργιος Μπακλαγής, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης-Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης*
Κωνσταντίνος Κωσταρής, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων* 
Δήμητρα Τσακού και Φωτεινή Σκαλίδη, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών -Τμήμα Γεωγραφίας
* Το βραβείο της Σχολής Περιβάλλοντος για τους προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες απονεμήθηκε από κοινού στις κυρίες Δ. Σακκά και Δ. Τρασανίδου, ομοίως της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στους κυρίους Δ.- Γ. Μπακλαγή και Κ. Κωσταρή.

Εύφημος μνεία απονεμήθηκε στις φοιτήτριες του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος κυρίες Χρυσούλα Σάρδη και Δήμητρα Παπαϊωαννίδου για τη συμμετοχή τους με κοινή υποψηφιότητα καθώς και στον μεταπτυχιακό φοιτητή κ. Στέφανο Γιασιράνη και στην μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα Κωνσταντίνα Ζαμπούλη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Στην ίδια εκδήλωση, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απένειμε το Μετάλλιο του Ιδρύματος σε τρεις ευεργέτες του και συγκεκριμένα: 
Στο Κληροδότημα «Δημοσθένης Ραπτέλλης» για τη δωρεά οικοπέδου, στο οποίο ανεγέρθηκαν οι Φοιτητικές Κατοικίες Μυτιλήνης.
Στην Οικογένεια Νικολάου Γαρουφαλίδη, για τη δωρεά της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου “Γαροφαλλίδειον” στη Λήμνο, το οποίο περιήλθε στο Πανεπιστήμιο με δωρεά του Νοσοκομείου Λήμνου και αρχικό δωρητή την Οικογένεια Νικολάου Γαρουφαλίδη.
Στην Επιτροπή Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τη σημαντική πνευματική και υλική προσφορά της στο Ίδρυμα.