Διαγωνισμός για την εισαγωγή 15 υποψηφίων στη Διπλωματική Ακαδημία του ΥΠΕΞ. 


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών 15 υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Ο διαγωνισμός θα αρχίσει την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 10η Μαΐου 2017.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής, και οι άντρες να έχουν συμπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές. 

Άλλα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, το πώς θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, κλπ, ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 23/2017 αλλά και στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση, αίτησης συμμετοχής – υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, από την επόμενη της δημοσίευσης της προκήρυξης στο ΦΕΚ. 

Μπορείτε ακόμα να αποστείλετε την αίτηση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα -γραφείο 208, ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138). Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Το έντυπο συμμετοχής, το πλήρες κείμενο της Προκήρυξης, και άλλα συναφή στοιχεία (Προεδρικό Διάταγμα 23/2017 και ενδεικτική βιβλιογραφία) μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.